28-06-2012

LETS nieuwsrubriek verdwijnt eind 2012

Met ingang van 1-1-13 zal het LETS Servicebureau, dat altijd ondersteuning verleende aan de 7 Rotterdamse ruilwinkels, wegens stedelijke bezuinigingen worden opgegeven. De activiteiten van het LETS Servicebureau worden in de komende maanden verder afgebouwd. Na het opheffen van de LETS Webwinkel, zal ook de nieuwsvoorziening van LETS Rotterdam gaan opdrogen. Belangrijke items worden dit jaar nog wel geplaatst. Rotterdams (en landelijk) LETS nieuws zal vanaf 2013, maar ook nu al, te volgen zijn bij de nieuwe ruilsite www.letswebshop.nl
Naar boven

27-06-2012

Koopjesmarkt in Schiebroek op 30 juni

Aanstaande zaterdag 30 juni van 11.00 - 14.00 uur organiseert ruilwinkel Schiebroek aan de Asserweg 413 een koopjesmarkt. Goederen die al langer in de winkel liggen, gaan dan voor halve puntenprijs van de hand.
Naar boven

25-06-2012

Vandaag Repair Caf? in Rotterdam

Vandaag is het Repair Café in Rotterdam (SBO Oosterflank - Kobelaan 124) van 13.30 - 16.00 uur geopend.
Naar boven

21-06-2012

Heijplaat Wecyclet (2)

In navolging van het bericht eerder vandaag laat ruilpunt Heijplaat weten: we hebben in 4 maanden ongeveer 6400 kg oud papier  op de kinderboerderij / ruilwinkel ingezameld. En we hebben tot nu toe al 221 elektrische apparaten opgehaald die weer worden gerecycled.
Naar boven

21-06-2012

Heijplaat WecycletKinderboerderij De Heij / Ruilpunt Heijplaat heeft zich aangesloten bij Wecycle als inzamelpunt voor kleine elektrische apparaten en elektrische (tuin)gereedschappen.

Recycling belangrijk
Aan hergebruik van papier, glas en batterijen zijn we zo langzamerhand al aardig gewend. Maar ook afgedankte elektrische apparaten en gereedschappen worden gerecycled. Door te recyclen wordt de afvalberg kleiner en worden materialen teruggewonnen en hergebruikt. Dit scheelt in de grondstofwinning. Allemaal zaken die goed zijn voor ons milieu!

Beloning
Als we samen kleine elektrische apparaten en gereedschappen inzamelen, dan staat daar een beloning voor de kinderboerderij tegenover. Voor elk ingeleverd apparaat krijgt de kinderboerderij 1 punt. De gespaarde punten kan de kinderboerderij inwisselen voor mooie spullen, bijvoorbeeld sport- en spelmateriaal of apparatuur zoals een fotocamera.

Meedoen
Om de inzameling tot een succes te maken, vragen wij u in huis rond te kijken of er apparaten voor deze actie in aanmerking komen. Het gaat om kleine, niet meer gebruikte of kapotte elektrische apparaten en (tuin)gereedschappen. Ze moeten in een boodschappentas passen en mogen niet gevaarlijk zijn. De apparaten moeten leeg zijn (geen batterijen, stofzakken, frituurvet, etc.) en alle onderdelen moeten er nog aan zitten. Lever de apparaten in op de kinderboerderij. Er staan groene inzamelbakken klaar waar u ze in kunt doen.

Voor meer informatie zie www.wecycle.nl of www.wecycle.nl/clubs. Voor kinderen is er een aparte site met veel leuke en leerzame recycle games: http://kids.wecycle.nl/

Met vr. groet, medewerkers

Kinderboerderij de Heij
Oostbroekweg 15
3089KL Rotterdam
Naar boven

19-06-2012

Bezoek deelgemeenteraad Crooswijk

Het bezoek van deelgemeenteraad Crooswijk aan de ruilwinkel afgelopen donderdag verliep in een goede sfeer. Later volgen in het nieuws nog enkele commentaren, voor nu alvast een foto.

Naar boven

19-06-2012

Morgen Repair Caf? in Capelle aan den IJssel

Woensdag 20 juni is het Repair Café actief in Capelle aan den IJssel  geopend van 10.00 -14.00 uur, locatie Wijkpunt - Torenhof 1
Naar boven

18-06-2012

Ruilwinkel IJsselmonde gesloten

Wegens verbouwing van het pand aan de Kreileroord 222 is ruilwinkel IJsselmonde vanaf heden t/m 27 juli gesloten.
Naar boven

17-06-2012

Repair Caf? Rotterdam

Maandag 18 juni van 13.30 - 16.00 uur is het Repair Café in Rotterdam / Alexander geopend. Locatie: SBO Oosterflank - Kobelaan 124.
Naar boven

14-06-2012

Be?indiging LETS Webwinkel Rotterdam voltooid

Het einde van de LETS Webwinkel Rotterdam is daar. Alle tegoeden en tekorten van de deelnemers zijn verrekend met de ruilwinkels van inschrijving, daarna zijn alle accounts verwijderd. Het LETS Service bureau bedankt alle deelnemers voor het meedoen de afgelopen jaren. Wie graag doorgaat met online ruilen, kan terecht op de landelijke ruilsite www.letswebshop.nl waarnaar al een kleine 100 deelnemers van LETS Webwinkel Rotterdam overstapten.
Naar boven

14-06-2012

Deelgemeenteraad bezoekt ruilwinkel Crooswijk

De deelgemeenteraad komt vanavond op bezoek bij ruilwinkel Kralingen/Crooswijk. Voor een aantal raadsleden is het de eerste kennismaking met de ruilwinkel. De ruilwinkel op haar beurt hoopt dat de raardsleden het grote nut van de ruilwinkel voor de buurt inziet en de subsidie ook volgend jaar zal continueren.
Naar boven

13-06-2012

Vandaag Repair Caf? Capelle aan den IJssel

Bezoek vandaag 13-06 het Repair Café in Capelle aan den IJssel 10.00 - 14.00 uur (Wijkpunt - Torenhof 1).
Naar boven

11-06-2012

Vanmiddag Repair Caf? in R'dam

Maandagmiddag 11 juni is het Repair Café in Rotterdam te bezoeken van 13.30 - 16.00 uur. Locatie SBO Oosterflank - Kobelaan 124 - Rotterdam/Prins Alexander.
Naar boven

11-06-2012

Punten en Shops niet uitwisselbaar

Misschien ten overvloede, maar er zijn vragen over de uitwisselbaarheid van LETS Rotterdam Punten en de Shops van de nieuwe online ruilwinkel LetsWebshop. Punten en Shops zijn niet uitwissebaar. Alle Puntentetekorten en -tegoeden van deelnemers van de (tot sluiting gedwongen) LETS Webwinkel Rotterdam worden verrekend met de ruilwinkel van inschrijving. Iedereen die mee gaat naar het online ruilen bij LetsWebshop, begint daar met een saldo van 0 Shops en kan tot maximaal 50 Shops in de min gaan.
Naar boven

10-06-2012

Situatie LETS Servicebureau

Zoals eerder bericht, heeft de LETS Webwinkel van Rotterdam haar deuren moeten sluiten. Een en ander is een direct gevolg van stedelijke bezuiningen waardoor het LETS Servicebureau m.i.v. 1-1-2013  wordt opgeheven. Behalve de webwinkel betekent dit helaas ook het einde van de RJR Krant en de site van LETS Rotterdam (in de huidige vorm). Verder zullen de 7 Rotterdamse ruilwinkels zonder ondersteuning verder moeten. Of en hoe de samenwerking tussen de ruilwinkels er volgend jaar uit gaat zien, moet de komende maanden in overleg tussen de ruilwinkels duidelijk worden.
Naar boven

06-06-2012

Verbouwing ruilwinkel IJsselmonde

Ruilwinkel IJsselmonde kreeg vandaag te horen dat aan de Kreileroord verbouwd zal worden van 18 juni t/m 27 juli. Gedurende deze periode is de ruilwinkel dan ook gesloten en dit is tevens de sluiting zomervakantie, ruilwinkel IJsselmonde is weer geopend op 30 juli.
Naar boven

05-06-2012

(K)LETS Avond De Uitdaging

Woensdag 6 juni vanaf 19.30 uur is er weer een (K)Letsavond bij ruilwinkel De Uitdaging / Provenierssingel 66 (achter CS).
Medewerkers Aren en Lauren berichten:
'We hebben de winkel opnieuw aardig opgeruimd, zodat er weer plaats is voor nieuwe spullen. Gaarne uw oude spullen terugnemen. Vanaf heden stoppen we met het aannemen van kleding, we kregen de laatste tijd teveel. Batterijen, cartridges, kapotte elektrische apparaten kunnen bij ons ingeleverd worden. De ruilwinkel in Heyplaat heeft er een goede bestemming voor en wij zorgen dat ze daar terecht komen.'
Naar boven

04-06-2012

Einde LETS Webwinkel Rotterdam

Door stedelijke bezuinigingen is het LETS Servicebureau gedwongen om te stoppen met de LETS Webwinkel Rotterdam. Deelnemers van de LETS Webwinkel zijn inmiddels allemaal op de hoogte gesteld. Hun puntentegoeden of -tekorten worden verrekend met de ruilwinkel van inschrijving. 

Iedereen die het online ruilen bij LETS Rotterdam heeft weten te waarderen, kan daarna terecht bij de nieuwe, landelijke online tweedehandswinkel LetsWebshop. LetsWebshop is ontwikkeld door de makers van LETS Webwinkel Rotterdam, volgt het landelijke ruilnieuws en ook bij LetsWebshop kunnen zelf advertenties geplaatst of transacties uitgevoerd worden. D.m.v. de zoekfunctie op postcode, kan gemakkelijk gezocht worden naar advertenties in de eigen buurt. De gebruikte munteenheid bij LetsWebshop is de 'Shop' ter waarde van 1 Euro.

LetsWebshop is een particulier initiatief, werkt zonder subsidie en valt niet onder de S.V.R. of het LETS Servicebureau, punten en shops zijn dus niet uitwisselbaar.
Naar boven

04-06-2012

Repair Caf? Rotterdam

Vanmiddag van 13.30 - 16.00 uur kan het Repair Café bezocht worden in Rotterdam, adres SBO Oosterflank - Kobelaan 124 - Rotterdam-Prins Alexander.
Naar boven