26-04-2012

Foto's uit het Paradijs

Ruilparadijs Kralingen/Crooswijk organiseerde gisteren een spetterende oranje modeshow. Een muzikaal optreden van Ben Blue & Madame Janette werd gevolgd door het paraderen over de catwalk. Naast een sportieve lijn, waren er dit keer op diverse kinderen die kleding showden. In de pauze serveerden leerlingen van de brede school zelfgemaakte hapjes. De grote finale van de modeshow was de oranje afsluiting, waarna vrijwiligers van de ruilwinkel en Huys te Krooswijk nog schalen vol heerlijke, zelfgemaakte salade's naar binnen brachten. Een groot applaus voor Tonnie en iedereen die meehielp om de oranje modeshow 2012 tot een succes te maken.

Naar boven

25-04-2012

Rommelmarkt koninginnedag in Schiebroek

De meeste ruilwinkels zijn op 30 april gesloten, maar ruilwinkel Schiebroek organiseert volgende week maandag een koninginnedag rommelmarkt van 10.00-14.00 uur.
Naar boven

25-04-2012

Ruilwinkel Schiebroek voorlopig gered

Het besluit moet officieel nog bekrachtigd worden, maar het ziet er steeds meer naar uit dat ruilwinkel Schiebroek voorlopig is gered. Weliswaar stopt de deelgemeente de subsidie voor de ruilwinkel met terugwerkende kracht per 1-1-12, maar reservegelden mogen worden ingezet om de ruilwinkel zolang mogelijk open te houden. Met de toezegging van Vestia het pand om niet te verhuren,
is de ruilwinkel in ieder geval tot eind 2013 gered.
Naar boven

24-04-2012

Astrid over 900 en 'N'iets Te Makken winkel

Vorige week werd Astrd van Ostaijen bij ruilparadijs Kralingen/Crooswijk ingeschreven als deelnemer 900, zij kreeg daarbij namens de ruilwinkel een bloemetje en puntenbon aangeboden. Maar ook omdat zij als vrijwilliger actief is geworden bij een nieuw project van de ruilwinkel, vroeg ik Astrid om zelf een stukje te schrijven over haar bevindingen in letsland. Hieronder haar bevlogen reactie.



Hallo beste Peter,

Over mij wil ik het volgende kwijt en ik hou het simpel: ik hou van mensen, dieren, natuur, gezelligheid, lachen, bedrijvigheid maar ook rust op z'n tijd. Ja, ik heb er eerder mee te maken gehad. Bij mijn vorige werkplek in IJsselmonde, daar zat een Lets ruilwinkel, en een collega van mij werkte daar. Toen ben ik daar een paar keer geweest, dus heb er een beetje ervaring mee, hoe het werkt, met de punten, en met de diensten, etc.
Bij de Lets Paradijs ben ik terecht gekomen toen ik vrijwillig ging werken voor de [N]iets te Makken winkel. Heb me toen ook ingeschreven, en bleek de 900-ste te zijn. Dat was een leuke verrassing! Ik wil Tonnie, en jullie hartelijk bedanken, erg leuk!

Het ruilsysteem en de winkel vind ik beide goede zaken; ten eerste omdat mensen die niet zoveel geld hebben er terecht kunnen voor nog veel goede en bruikbare dingen, zelf spullen kwijt kunnen, en hier weer punten voor verdienen, En diensten kan ook; kwaliteiten en vaardigheden delen, ik vind het een mooi systeem. Daarnaast heeft het voor mensen ook, en dat is zeker zo belangrijk, een sociale functie. Met het webwinkel systeem heb ik nog niet zoveel gedaan, dus niet echt ervaring mee. Wellicht gaat het nog wel komen, want ik ben geen digibeet.

Maar een vertrouwd stekkie met een luisterend oor, of gewoon wat gezelschap om je heen lijkt tegenwoordig voor veel mensen een belangrijke factor in hun leven te worden. Daarom vind ik het goed dat deze Lets-winkels te vinden zijn in de buurt voor mensen omdat ze verbinding en sociale cohesie brengen.

De [N]iets te Makken winkel daar zijn we samen, Ted, Chris en ik als vrijwilliger mee begonnen. Het valt onder beheer van de Lets, maar we hebben een wat andere opzet. De winkel is bedoeld voor mensen met een zeer smalle beurs [op Bijstandsniveau of nog minder] die bij ons spulletjes, huisraad kunnen uitzoeken 'om niet'. Dit wil zeggen: voor een zeer laag bedrag, hebben zij helemaal niets dan gratis. Dit gebeurt in overleg met ons. Mensen kunnen ook, naar gelang de ruimte van de winkel dit toestaat, spullen komen brengen. De opbrengst van de winkel is ten behoeve van het draaiende houden en onderhouden van de winkelruimte.

Daarnaast hebben wij ook hetzelfde sociale stukje voor de mensen beschikbaar die bij ons binnenlopen. Een praatje, luisterend oor of gewoon een verzetje even lachen, even luchten. Elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer, niets moet, het màg. 

Hartelijke Groet,

Astrid van Ostaijen
Naar boven

23-04-2012

Foto's workshop Heijplaat 18-04

Chris Schippers van ruilpunt Heijplaat stuurde het volgende bericht: De workshop Knutselen met oud papier en andere afvalstoffen' is een leuke middag geworden bezocht door 16 volwassenen en 4 kinderen. 3 juffen lieten zien hoe je zelf papier kunt maken, daarna werd met afvalmateriaal een soort vogels gemaakt. De foto's die ik meestuur zijn door ons gemaakt.

Naar boven

23-04-2012

Wijziging openingstijden Oude Westen

Ruilpunt Oude Westen is vanaf heden niet meer geopend op de woensdagmiddag, maar wel op de vrijdagmiddag. De nieuwe openingstijden zijn: ma, di, do en vr van 12.00 - 16.00 uur.
Naar boven

19-04-2012

Koninginnedag modeshow Kralingen/Crooswijk op 25 april

Naar boven

19-04-2012

DUS Kampeervakantie 2012 volgeboekt

De DUS Kampeervakantie 2012 naar camping De Jutberg is volgeboekt. Het is alleen nog mogelijk om op de reservelijst geplaatst te worden, neem hiervoor contact op met de ruilwinkel.
Naar boven

18-04-2012

Bloemetje voor 900 in Paradijs

Ruilparadijs Kralingen / Crooswijk kon onlangs deelnemer 900 inschrijven. Vandaag mocht Astrid van Ostaijen een puntenbon en een bloemetje van de ruilwinkel in ontvangst nemen. Astrid is ook actief in een nieuw project van de ruilwinkel: (N)iets te makke.
Volgende week meer over Astrid en het nieuwe project.


Naar boven

18-04-2012

Geen gesprek met deelgemeente over ruilwinkel Schiebroek

Een gesprek tussen de S.V.R. en deelgemeente Schiebroek over de toekomst van de ruilwinkel is niet doorgegaan. Een geplande afspraak gisteren bleek door de deelgemeente wegens verhuizingsperikelen vergeten.
Naar boven

17-04-2012

Goed tehuis voor katten gezocht

Een deelneemster van ruilwinkel Kralingen/Crooswijk is op zoek naar dierenliefhebbers die graag een kat van haar willen overnemen. Het gaat om 9 rondlopende katten waarvoor het moeilijker wordt om ze goed te onderhouden. Puntenvergoeding wordt niet gevraagd, wel de zekerheid van een goed tehuis. Foto's zijn op verzoek beschikbaar. Leeftijd van de katten: 2x poes en 1x kat van 2001, 2x kat van 2005, 2x poes en 2x kat van 2006. Bij interesse mail naar ruilwinkel kralingen/crooswijk.
Naar boven

13-04-2012

Kralingen/Crooswijk 900 deelnemers

Ruilwinkel Kralingen/Crooswijk heeft deze week de 900e deelnemer ingeschreven. Volgende week volgt een feestfoto.
Naar boven

12-04-2012

Workshop ruilpunt Heijplaat

Woensdag 18 april om 13.30 uur wordt op kinderboerderij annex ruilpunt Heijplaat een workshop gegeven, met als thema Knutselen met oud papier en andere afvalstoffen. Deze workshop is i.s.m. ROTEB en SCRAP-XL en toegankelijk voor jong en oud. Opgeven voor 14 april op bij Coby of Kees ( 06 28717678). Aan de workshop zijn geen kosten verbonden, wel wordt gevraagd om wat (SCHOON) huishoudelijk afval mee te nemen, zoals b.v. melkpakken, toiletrolletjes,tubes,bekers e.d. Tot 18 april.
Naar boven

11-04-2012

Update reserveringen DUS Kampeervakantie 2012

Naar boven

10-04-2012

Geslaagde seizoensopening Heijplaat

Kinderboerderij annex ruilpunt Heijplaat beleefde afgelopen zaterdag 7 april een geslaagde seizoensopening. De 250 a 300 bezoekers konden de hele genieten van de fanfare, springkussen, ruilhandel, paaseieren, stekjes en, de nieuwe bewoners, minivarkens.

Naar boven

10-04-2012

Update reserveringen DUS Kampeervakantie 2012


Naar boven

05-04-2012

Nieuws over ruilwinkel Schiebroek

Vandaag ontving het LETS Servicebureau het goede bericht van verhuurder Vestia dat zij bereid zijn om  ruilwinkel Schiebroek aan de Asserweg een gebruikersovereenkomst aan te bieden na het wegvallen van de subsidie.
Het voorbestaan van de ruilwinkel voor de komende twee jaar is daarmee een stap dichterbij gekomen, maar de komende weken is nog overleg met de deelgemeente noodzakelijk voordat definitief groen licht kan worden gegeven.
Naar boven

05-04-2012

Wijziging ruilwinkels open op Goede Vrijdag

Ook ruilpunt Oude Westen is op goede vrijdag 6-4 gesloten. Voor de overige ruilwinkels zie bericht 3-4.
Naar boven

05-04-2012

Link toegevoegd

Aan het menuitem LETS Youtube is een link toegevoegd naar de uitzending van Schepper & Co van vrijdag 30 maart. Het laatste item van deze uitzending ging over ruilwinkel Goes.

Naar boven

04-04-2012

Ruilmarkt Heijplaat op 7 april, nog 8 marktkramen beschikbaar

Ruilwinkel annex kinderboerderij Heijplaat  - Oostbroekweg 15 - organiseert op zaterdag 7 april een grote seizoensopening. Voor de ruilmarkt zijn nog 8 kraampjes beschikbaar, aanmelden kan bij Chris per e-mail of bellen 06-16407007

De feestelijke dag begint om 10 uur met een optocht door de wijk met Jong Euroband voorop gevolgd door de bokkenwagens van opa Toon en onze eigen pony's":horseriding:" en hopelijk veel publiek.  Na afloop van de optocht verricht de heer Theo Cuscun de seizoensopening en wordt de varkenswei ":pig:"geopend met onze nieuwe minivarkens.

De activiteiten van 7 april:
Loterij - rommelmarktkraam van de kinderboerderij - cavia race - ruilwinkel puntenmarkt - taxatie van verzamelingen door Eric - bonsaiboompjes van Piet - informatie Jong Euroband over hun muziekkorps - springkussen - stoel- of voetmassage en schraaptechniek door Annette - patatkraam en Italiaanse ijscoman - schminken en nog veel meer. 

Namens de ruilwinkel en kinderboerderij medewerkers graag tot zaterdag 7 april!
Naar boven

04-04-2012

Reserveringen DUS Kampeervakantie 2012

Naar boven

04-04-2012

Verbouwing pand ruilwinkel IJsselmonde

Het pand waarin letsruilwinkel IJsselmonde is gevestigd, wordt de komende weken verbouwd maar is tijdens de verbouwing normaal geopend. Wel is de hoofdingang vanaf 10 april tijdelijk gesloten, volg de borden naar de andere ingang. De openingtijden blijven ma, di, wo en vr van 11.00 - 15.00 uur.
Groetjes van de lets ijsselmonde dames.
Naar boven

03-04-2012

LET OP: sommige ruilwinkel dicht op Goede Vrijdag

De ruilwinkels  Hillegersberg Schiebroek, Kralingen/Crooswijk en Feijenoord zijn op goede vrijdag gesloten.

De ruilwinkels IJsselmonde, Heijplaat, Oude Westen en De Uitdaging zijn op goede vrijdag geopend.

Tweede paasdag zijn alle ruilwinkels gesloten.
Naar boven

03-04-2012

Handjes nodig aan de Asserweg

Ilse Breget van Wijkaanpak Sikbroek mailt: vanavond moet het grof vuil van drie units de straat op. En dat is veeeel! dus we hebben handjes nodig. Kom even helpen bij de panden rond de ruilwinkel aan de Asserweg!!
Naar boven

03-04-2012

Eerste drie aanmeldingen DUS Kampeervakanties 2012

Via de ruilwinkels / DUS uitgiftepunten zijn gisteren 2 en vandaag 1 aanmelding(en) binnen voor DUS kampeervakanties 2012 naar De Jutberg. In totaal zijn 10 plekken beschikbaar, wil je mee wees er dan snel bij. Het LETS nieuws geeft de komende dagen regelmatig updates over de beschikbaarheid.
Naar boven

03-04-2012

Verslag toegevoegd aan site

Vandaag is een verslag over het DUS kampeerproject 2011 aan de site toegevoegd.
Naar boven

02-04-2012

Aanmelden DUS Kampeervakantie 2012 mogelijk

Vanaf vandaag is het aanmelden voor de DUS kampeervakantie 2012 mogelijk bij de ruilwinkels en de DUS uitgiftepunten. Zie ook het bericht van 27-03.
Naar boven

02-04-2012

Ruilzaterdag Feijenoord

Zaterdag 7 april van 12.00 - 14.00 uur is het open ruillzaterdag in Feijenoord. Met aanwezighied van een masseuse, fietsenmaker en Carmelita met lekkere hapjes! Bij goed weer volgt om 14.00 uur een fietstocht naar het feest op Heijplaat (lees bericht van 01-04).
Naar boven

02-04-2012

(K)LETS cafe De Uitdaging

Ruilwinkel De Uitdaging heeft a.s. woensdag 4 april haar maandelijkse (K)LETS cafe, inloop vanaf half acht.
Naar boven

02-04-2012

Aanvraag LETS infopakketten

Het e-mailadres voor de infopakketten die via LETS Rotterdam kunnen worden aangevraagd, blijkt de afgelopen weken niet goed te hebben gewerkt. Door de provider is alsnog een lijst met aanvragers beschikbaar gesteld. Met vertraging, waarvoor excuses, zijn alle aanvragen voor infopakketten inmiddels verstuurd. Inmiddels werkt het e-mailadres weer zoals het zou moeten.
Naar boven