31-01-2012

Shoppen zonder geld

Gisterenavond was Henk Klein Paste, vrijwilliger in ruilwinkel Schiebroek, te gast bij het radioprogramma Rijnmond Contact om uitleg te geven over ruilhandel. Het fragment is terug te luisteren via deze link.
Naar boven

31-01-2012

Mytyl school bezoekt ruilwinkel Schiebroek

Leerlingen van Mytylschool De Brug zijn bezig met een project over handel. Gisteren waren al zes leerlingen op bezoek in ruilwinkel Schiebroek, vandaag volgens nog eens vijf kinderen. Zij willen allemaal meer weten hoe je in de praktijk kunt ruilen zonder geld.
Naar boven

30-01-2012

Reminders

Reminder 1: vanavond LETS bij Rijmond Contant - zie nieuwsbericht van 28-01

Reminder 2: morgen mandala tekenen bij ruilpunt Oude Westen - zie nieuwsbericht van 26-01
Naar boven

30-01-2012

Grote schoonmaak De Uitdaging

Ruilwinkel De Uitdaging is bezig met een grote schoonmaak. Alle spullen ingebracht tot vorig jaar september en nog in de winkel uitgestald, zijn weggehaald en worden vanaf 30 jan. nog 3 weken opgeslagen in het magazijn. Daarna gaan de spullen van de hand. Wie nog interesse heeft, bij deze het verzoek om de spullen zo snel mogelijk op te halen.
Verder worden met ingang van heden geen lp's, video's en puzzels meer ingenomen.
Naar boven

30-01-2012

(K)LETS Avond De Uitdaging op 1-2-12

Woensdag 1 februari houdt de Ruilwinkel De Uitdaging haar maandelijkse (K)LETS avond, inloop vanaf 19.30 aan de Provenierssingel 66.

Naar boven

30-01-2012

Schiebroek overlegt

Vanochtend hebben het LETS Servicebureau en Stichting Vrijwilligerswerk Rotterdam (beheerder van ruilwinkel Schiebroek) tekst en uitleg gegeven aan de vrijwilligers over de gevolgen van het intrekken van de subsidie voor de ruilwinkel m.i.v. 2012. De vrijwilligers hebben daarbij aangegeven graag door te willen met (het werken in) de ruilwinkel. De SVR zal nu onderzoek doen naar de mogelijkheden om de winkel in ieder geval voor 2012 te redden. Mochten deze pogingen niet slagen, dan dreigt sluiting per 1 april of 1 mei.
Naar boven

28-01-2012

LETS op Rijnmond Contant

De oproep van gisteren krijgt een vervolg. Henk Klein Paste, vrijwilliger van ruilwinkel Schiebroek, zal zich a.s. maandag live laten interviewen over LETS door 'Rijnmond Contant'. Het radioprogramma wordt uitgezonden tussen 19.00 en 20.00 uur, radio Rijnmond is in de ether te ontvangen op 93.4 FM en via de kabel op 96.1. Of via internet.
Naar boven

27-01-2012

Spoed: Radio Rijnmond zoekt LETS-er voor uitzending

Radio Rijnmond heeft vanochtend contact gezocht met het LETS Servicebureau. Zij zijn op zoek naar een LETS-er die het leuk vindt om a.s. maandag 30 januari live te kopen praten over LETS. Het live gesprek zal een minuut of 8-10 duren. De uitzending 'Rijnmond Contact' is van 19.00 - 20.00 uur, wie wil komen praten moet zich rond 18.45 melden op de Lloydpier.
De afspraak tussen Radio Rijnmond en het Lets Servicebureau is dat er een telefonisch voorgesprek is en dat de defintieve afspraak het liefst vandaag wordt gemaakt. Reageren kan vandaag via deze e-maillink, het liefst uiterlijk aan het begin van de avond.
Naar boven

26-01-2012

Man bijt hond in Oude Westen

Een oud televisiefragment is opgedoken op het internet. In 2004 maakte het bekende tvprogramma Man bijt hond een item over ruilwinkel Het Oude Westen. Het fragment blijkt nog steeds terug te zien op de site van Man bijt hond.
Naar boven

26-01-2012

Workshop Mandala?s in Oude Westen

In de reeks workshop die ruilpunt Oude Westen in deze wintermaanden organiseerst is er a.s. dinsdag 31-01 de gelegenheid om mandala´s te tekenen. De workshop is van 13.00-15.00 uur bij het ruilpunt in de Gaffelswarsstr. 34b. Meedoen kost 5 pnt, het materiaal is daarbij ingebrepen.
Naar boven

25-01-2012

Doek valt voor ruilwinkel Schiebroek

Het AD bericht vandaag: Mes in uitgaven Hillegersberg en Schiebroek. Omdat de deelgemeente dit jaar nog eens zes ton minder te besteden kreeg van de Coolsingel, wordt het mes gezet in de zorg- en welzijnsbranche. Gevolgen: minder kinderactiveiten, buurtacademie moet sluiten, kunstfestival stopt, ouderenactiveiten worden geschrapt en ook de LETS Ruilwinkel zal geen subsidie meer ontvangen.

Naar boven

25-01-2012

(Blije) mensen gezocht

Het RO Theater is op zoek naar (blije) mensen. Kom naar een van de repetities en maak kans om begin maart samen met acteurs je blijdschap te delen.
Naar boven

24-01-2012

Ruilartikel Divosa

Divosa heeft op internet een artikel staan over ruilwinkel Feijenoord. Volg de link om dit artikel te bekijken.
Naar boven

23-01-2012

Subsidie ruilwinkel Schiebroek

Deze week wordt meer duidelijkheid verwacht over de subsidie ruilwinkel Schiebroek voor 2012.
Naar boven

23-01-2012

Ruilwinkel Alphen bij Tiswat

Op 18 januari besteedde TV West aandacht aan de ruilwinkel in Alphen. De makers van het programma Tiswat bezochtten de ruilwinkel eerder om opnames te maken voor de uitzending. Zie ook de site van Tiswat
Naar boven

23-01-2012

Babysokjes of tasje breien

Ruilpunt Oude Westen houdt morgen van 13.00 - 15.00 uur een workshop kindersokjes of tasjes breien. Meedoen kan voor 5 punten.

Naar boven

18-01-2012

Feijenoord dichtbij

Op de site van 'Rotterdam Zuid Dichtbij' verscheen vorige week een bericht over (de toekomstplannen van) LETS ruilwinkel Feijenoord. Volg de link om het item te lezen.
Naar boven

18-01-2012

Creatieve workshops Oude Westen

Ruilpunt Oude Westen organiseert de komende weken op creatief gebied diverse workshops. Een overzicht:

dinsdag 24 januari: babysokjes of tasje breien
dinsdag 31 januari: mandala's
dinsdag 7 februari: pannenlappen haken
dinsdag 14 februari: intuitief schilderen

Voor alle workshops geldt: van 13.00- 15.00 uur, deelname 5 punten en het materiaal voor een eerste werkstuk is inbegrepen.
Naar boven

18-01-2012

(Wild)breien Oude Westen

In het kader van de 'creatieve weken' (zie vorige bericht) organiseert ruilpunt Oude Westen op de maandag- en donderdagmiddagen een brei- en handwerkcafe, steeds van 13.00 - 16.00 uur. Meedoen is gratis, wel eigen breiwerk meenemen. Geen eigen werkstuk op naald? Doe dan mee aan de wildbreiactie: pak een bolletje, naalden en begin een lapje. Met alle wildbreilapjes wordt de boom voor het ruilpunt aangekleed.
Naar boven

18-01-2012

Creatieve weken ruilpunt Oude Westen

Januari en februari zijn creatieve weken bij ruilpunt Oude Westen. Op de bovenverdieping is een markt met allerlei creatieve materialen die voor punten zijn te verkrijgen om thuis mee aan de slag te gaan. Ook kan niet meer gebruikt creatief materiaal worden ingebracht.
Naar boven

16-01-2012

2e prijs ruilwinkel Feijenoord

'De ring van Feijenoord' is een jaarlijkse prijsuitreiking door deelgemeente Feijenoord aan plaatselijke vrijwilligersprojecten. Ruilwinkel Feijenoord behaalde dit jaar de 2e prijs en won daarmee een geldbedrag van € 3000,-. Foto is van de site van INZ.
Naar boven

16-01-2012

Ruilwinkel IJsselmonde geopend

Na verbouwingswerkzaamheden aan de Kreileroord 222 is ook ruilwinkel IJsselmonde vanaf vandaag weer op de normale tijden geopend.
Naar boven

11-01-2012

Ruilwinkel Goes ontvangt

Televisies, bedden en printers van Golden Tulip strandhotel waren toe aan vervanging. Ruilwinkel Goes werd benaderd en kon alle spullen voor punten aanbieden in de ruilwinkel. Foto bij dit item van de site van Ruilwinkel Goes.
Naar boven

11-01-2012

Ruilwinkel Alphen genomineerd

De ruilwinkel in Alphen werd genomineerd voor de Alphense Vrijwilligersprijs 2011. Samen met 6 andere organisaties maakte De Ruilwinkel kans op de prijs voor de Vrijwilligersorganisatie van het Jaar. Op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie van 2 januari werd 'Het Bunkertje' de uiteindelijke winnaar.
Naar boven

09-01-2012

Einde kerstvakantie

De kerstvakantie is voorbij, op IJsselmonde na zijn alle ruilwinkels weer op de normale tijden geopend. Ruilwinkel IJsselmonde is i.v.m. verbouwingswerkzaamheden deze week nog gesloten.
Naar boven

04-01-2012

(K)LETS Avond De Uitdaging

Beste Letser's,
 
De beste wensen voor het jaar 2012
 
Woensdag 4 januari is er vanaf 19.30 uur (K)LETS avond, we houden een soort Nieuwjaarsreceptie. Ieder heeft dan gelegenheid de ander een voorspoedig nieuwjaar te wensen.
 
De Ruilwinkel is al weer open sinds maandag 2 januari.
Naar boven

04-01-2012

LETS 'nieuwjaarstoespraak'

De medewerkers van LETS Rotterdam wensen alle bezoekers van deze site een heel goed ruiljaar 2012! Vier ruilwinkels zijn deze week nog gesloten, alleen bij Heijplaat, De Uitdaging en Feijenoord kan alweer geruild worden. Bij de Uitdaging is vandaag ook de eerste (K) LETS avond van het jaar, zie het volgende bericht. Ruilwinkel IJsselmonde is i.v.m. verbouwing nog tot half januari gesloten. En in Schiebroek werd gisteren door de vrijwilligers hard gewerkt, een grote schoonmaakbeurt en een herinrichting gaan de ruilwinkel opfrissen. Van de Winterpuzzel uit de laatst verschenen RJR Krant zijn al diverse oplossingen ingestuurd. Er wordt gesproken van de meest moeilijke puzzel ooit, maar oplossen en inzenden kan nog tot eind februari. Tot slot, eindejaarsgroeten via deze site kunnen nog tot het einde van deze week gedaan worden.
Naar boven

03-01-2012

Eindejaarsgroet Petra Schuurmans

Dit was zo lang geleden dat ik absoluut mijn lidnr plus wachtwoord niet meer weet, zelfs het adres waar ik toen woonde niet meer, wel ergens in Rotterdam, misschien sta ik nog ergens in de annalen vermeld?
 
In ieder geval: ik draag lets nog steeds een warm hart toe en wil me weer opnieuw dan maar aanmelden. Zag vanavond de tv uitzending over alternatieve geldstromen in o.a. andere landen van europa,
 
Hoor of lees  graag van jullie hoe of wat. En wens alle alternatieve geldsystemen een gezond vaart .
 
En dus ook alsnog een gezond alternatief geldmiddellensysteem gewenst voor dit kersverse jaar

Wat zou het zijn om de nieuwe betaal-eenheid ‘engeltjes’ of ‘hartjes’ te noemen?

Hartelijke groet – petra schuurmans
Naar boven

02-01-2012

Eindejaarsgroet Boodschappenplusbus

Een goed en vooral gezond 2012 namens de booschappenplusbus, Nico

Naar boven

02-01-2012

Eindejaarsgroet Ellen den Haan

Een voorspoedig 2012 voor alle letser's!!

Naar boven

02-01-2012

Eindejaarsgroet Ruilparadijs

GELUKKIG NIEUWJAAR.
VEEL GEZONDHEID.
Tonnie
Naar boven