29-03-2012

Ruilwinkel Goes bij Schepper & Co

Morgen (vrijdagmiddag 30 maart om 17.05) is ruilwinkel Goes een van de onderwerpen bij het NCRV televisieprogramma Schepper & Co. Het item over de Ruilwinkel duurt ongeveer drie minuten en wordt op zondagmorgen herhaald.
Naar boven

28-03-2012

Ruilwinkel Goes in Rotterdam (2)

... bij de voormalige RDM werf stapte het hele gezelschap weer van de boot en op de bus voor een kort ritje naar ruilwinkel annex kinderboerderij Heijplaat. Verder shoppen met de vijftienpuntenkaart, een rondje langs de dieren, of heerlijk met een drankje onderuit hangen op het terras. Na nog een groepsfoto vertrok de touringcar voor de terugreis en een etentje in Goes. LETS Rotterdam vond het een waar genoegen om de Goese ruilers een dag te gast te hebben en bedankt iedereen die heeft geholpen om 26 maart tot een succes te maken. 

Naar boven

28-03-2012

Ruilwinkel Goes in Rotterdam

Afgelopen maandag maakten de coördinatoren en vrijwilligers van ruilwinkel Goes een uitstapje naar LETS Rotterdam. De delegatie van 27 Zeeuwen arriveerde per touringcarbus rond half twaalf bij het LETS Servicebureau voor een uitgebreide koffieronde en lunch. Met een vijftienpuntenkaart op zak vertrok het gezelschap richting ruilparadijs Kralingen/Crooswijk voor een uitgebreid klets- en shoprondje. Om half drie reed de bus door het drukke centrum van Rotterdam richting Erasmusbrug om de gasten per Aqualiner naar Heijplaat te vervoeren ...

Naar boven

27-03-2012

Ruilpunt Oude Westen verruimt openingstijden

Ruilpunt Oude Westen heeft haar openingstijden verruimd. De winkel is vanaf heden geopend maandag t/m vrijdag van 12.00 - 16.00 uur.
Naar boven

27-03-2012

Nieuws van het DUS vakantieproject 2012

Het DUS vakantieproject gaat dit jaar naar vakantiedorp De Jutberg - Laag Soeren (nabij Dieren aan de rand van de Veluwe). De periode is van 7 juli tot 11 augustus en vervoer kan eventueel geregeld worden met de Wijkbus. Een week vakantie kost 150 LETS punten of 150 DUS punten. In totaal zijn 5 x 2 vakantieweken beschikbaar. Reserveren kan vanaf 2 april (eerder worden geen reserveringen in behandeling genomen!) via de ruilwinkels of DUS uitgiftepunten. DUS kampeervakantie 2012 werd mogelijk gemaakt door S.V.R., DUS en het fonds Stichting Stad Rotterdam.
Naar boven

27-03-2012

Project Skibroek zoekt slopers en klussers voor de Asserweg

De panden rond ruilwinkel Schiebroek zullen de komende tijd gereed gemaakt worden voor het project Skibroek. Heb je zin om aan iets leuks mee te werken? Kom dan helpen slopen & klussen bij Skibroek Asserweg, met z'n allen maken we er wat moois van! Het voorlopige programma is:

di 27 wo 28 do 29 maart In de cockpit: hout uit de garage, sorteren, ontspijkeren, kroonsteentjes op losse eindjes en stopcontacten op open dozen (dan kan de stroom er weer op!), latjes en haakjes etc overal uit.
vr 30 maart Grof vuil komt voor puin en onbruikbaar hout
za 31 en zo 1 april Slopen in de garage (onder voorbehoud! is ruimte leeg? hebben we sleutels?), stucen en verven in de cockpit (waarschijnlijk, hebben we budget en spullen)
wo 4 t/m ma 9 april Slopen blote voeten ruimte (letters van het raam!), slopen bij Winkel van Zinkel, slopen op de Voetiushof, stucen en verven waar dat kan
NB: Neem zelf eten en drinken mee en wat gereedschap etc

Geef aan wanneer je kan komen helpen per e-mail aan Ilse Breget van het project Skibroek.

Groetjes, ilse / Skibroek.nu
Naar boven

26-03-2012

Ruilwinkel Goes was in Rotterdam

Vanochtend arriveerde een groot gezelschap van ruilwinkel Goes aan de Sportlaan 75, onderkomen van het LETS Servicebureau. Na een lunch ging het gezelschap op stap om rond te kijken bij het Rotterdamse ruilen. Een uitgebreider verslag en meer foto's volgen morgen.

Naar boven

22-03-2012

Ruilwinkel Goes naar LETS Rotterdam

Aanstaande maandag 26 maart zal LETS Rotterdam goesgroen kleuren als circa 30 medewerkers van ruilwinkel Goes een bezoek aan de havenstad brengen. De delegatie wordt rond half twaalf op het LETS Servicebureau verwacht. Na een lunch  vertrekt de bus richting ruilparadijs Kralingen/Crooswijk. De rondrit wordt vervolgd met een boottochtje per aqualiner van de Willemskade naar Heijplaat, waar de kinderboerderij/ruilwinkel/terras worden bezocht. Tegen vijfen vertrekt de bus weer richting Zeeland.
Naar boven

22-03-2012

Reparatieshop Deflfshaven nieuw DUS uitgiftepunt

In oprichting is Reparatieschop Delfshaven, mogelijk gaat de reparatieshop deelnemer worden van het Rotterdamse LETS systeem. In ieder geval wordt de reparatieshop een nieuw uitgiftepunt van het bij de ruilwinkels aangesloten DUS (Duurzame Uitleen Service) project. Reparatieshop Delfshaven is gevestigd op het Pinasplein 9a.

Naar boven

20-03-2012

5 jaar ruilwinkel Goes

Op 16 maart opende ruilwinkel Goes precies 5 jaar geleden haar deuren. Ter gelegenheid van het jubileum maakte PZC een filmpje dat terug te zien is op de site. Op de site van ruilwinkel Goes is ook een 5 jaar in Vogelvlucht item geplaatst.
Naar boven

19-03-2012

Goes naar Rotterdam

Het bezoek van ruilwinkel Goes aan LETS Rotterdam op 26-03-2012 gaat door. In de loop van de week meer nieuws over hoe deze laatste maandag in maart eruit gaat zien.

Naar boven

19-03-2012

Heijplaat Deed

Rond de 50 vrijwilligers hebben het afgelopen weekend meegeholpen om een aantal klussen te klaren op kinderboerderij annex ruilwinkel Heijplaat. Gedurende drie dagen werd puin afgevoerd, verzakte straten opgehoogd, paalwerk in de beits gezet voor een nieuwe omheining, getimmerd aan het nieuwe varkensverblijf en het inruimen van ruilwinkelgoederen ter hand genomen.

Naar boven

18-03-2012

Zomerkleding Oude Westen

De creatieve weken bij ruilpunt Oude Westen zijn voorbij. Vanaf morgen 19 maart kan er weer zomerkledij ingebracht worden, graag schoon, heel en modieus. Ook zomerschoenen zijn welkom. Vanaf april wordt op de bovenverdieping een kledingboetiek ingericht. De kledingperiode loopt tot begin mei, daarna volgt het thema 'tuin en planten' met in mei een plantenmarkt.
Naar boven

15-03-2012

Bijzondere makeover in Crooswijk (2)

Dinsdag 13 maart beleefde ruilwinkel Crooswijk een bijzondere makeover. Coördinator Tonnie van der Sluis kreeg speciaal voor het nieuwe blad 'JA' van Sander de Kramer een makeover aangeboden. JA is een maandelijks magazine, opgericht in december 2011 en bedoeld voor mensen die moeite hebben om zich (tijdelijk) in onze snelle, complexe samenleving te redden. Hoe vaste JA medewerksters Xandra Brood (modeontwerpster) en Wendy Vermeulen (visagiste) Tonnie opnieuw wisten te maken, is te volgen op de collage.Naar boven

15-03-2012

Koopjesmiddag Oude Westen

Morgenmiddag 16 maart van 13.00 - 16.00 uur houdt Ruilpunt Oude Westen een koopjesmiddag. De oudere spullen gaan dan weg voor halve puntenprijs.
Naar boven

15-03-2012

Vandaag kan het nog

Morgen de eerste van 3 dagen Heijplaat Doet, aanmelden kan vandaag nog, lees het uitgebreide bericht
Naar boven

14-03-2012

Heijplaat Doet - nog 2 dagen

Over 2 dagen begint Nederland Doet, de landelijke campagne van het Oranje Fonds. Een van de deelnemers is kinderboerderij annex ruilwinkel Heijplaat. Meehelpen met het opknappen van de kinderboerderij kan nog, zie het bericht van gisteren.
Naar boven

13-03-2012

Bijzondere makeover in Crooswijk

In ruilwinkel Crooswijk vond vanmiddag een opmerkelijke makeover plaats. Coördinator Tonnie van de Sluis (rechts op de foto) werd door niemand minder dan Xandra Brood (links op de foto) en Wendy Vermeulen omgetoverd van doorsnee Rotterdams naar de verleidelijke dame van Crooswijk. Meer foto's en achtergronden van deze bijzondere gebeurtenis volgen morgen.
Naar boven

13-03-2012

Ruilwinkel Goes op bezoek in Rotterdam?

De geruchten over een bezoek van ruilwinkel Goes aan Rotterdam worden hardnekkiger, het lets nieuws hoopt deze week nog uitsluitsel te geven ...
Naar boven

13-03-2012

DUS Kampeervakantie 2012

Het voorjaar nadert en dat betekent ook dat de DUS Kampeervakantie uit haar winterslaap ontwaakt. De bestemming dit jaar is Camping De Jutberg in Dieren (Gelderland), mooi gelegen in een bos aan de rand van de Veluwe. Eind maart / begin april wordt meer nieuws verwacht over de inschrijving, de liefhebbers wordt aangeraden het LETS nieuws scherp in de gaten te houden.
Naar boven

13-03-2012

Heijplaat Doet

Komend weekend 16-17-18 maart is kinderboerderij annex ruilwinkel Heijplaat een van de deelnemers aan Nederland Doet. De dagen starten om 9 uur met koffie en het verdelen van de volgende klussen. 

Aanleggen van het varkensweitje - Bouwen van de varkensstal - Bestraten - Beitsen van de stallen - Het bouwen van de geitenklimplaats - Het reinigen van het straatwerk met een hogedrukspuit - Gras zaaien - En nog enkele klussen.

Het eten tijdens NL Doet wordt door de kinderboerderij verzorgd. Wie interesse heeft om op 1 of meerdere dagen mee te helpen, kan zich via een e-mail of telefoontje (06-16407007) aanmelden. De adresgegevens van het ruilpunt zijn:

Ruilpunt Heijplaat/ Kinderboerderij de Heij
Oostbroekweg 15
3089KL Rotterdam Heijplaat
Naar boven

12-03-2012

Ruilwinkel Goes naar de beursvloer

Bericht van de website Ruilwinkel Goes:

Woensdag 7 maart 2012 is Ruilwinkel Goes een van de deelnemers aan Beursvloer Zeeland voor de regio De Bevelanden. De Ruilwinkel heeft zich als vrager aangemeld. De medewerkers hopen dat het evenement een aantal goede contacten opleverd die de Ruilwinkel aan een aantal spullen voor eigen gebruik kan opleveren, zoals een serveerwagentje, een steekkar die ook op een trap is te gebruiken en een zuinige verwarming.

Naar boven

08-03-2012

Ruilwinkel en Skibroek maken kennis

Afgelopen dinsdag hebben de ruilwinkel en wijkproject 'Skibroek' met elkaar kennis gemaakt. De ruilwinkel lijkt uitstekend te passen in de filosofie van het wijkproject om de panden aan de Asserweg een nieuwe invulling te geven en nieuwe energie te laten uitstralen. De komende tijd zal verder vorm gaan worden gegeven aan de invulling van de plannen.
Naar boven

06-03-2012

Vanavond (K)LETS avond De Uitdaging

Vanavond vanaf half acht de derde (K)LETS Avond 2012 bij ruilwinkel De Uitdaging - Provenierssingel 66
Naar boven

05-03-2012

Overleg ruilwinkel Schiebroek en Sikbroek

Na het overleg met verhuurder Vestia, heeft ruilwinkel Schiebroek morgen een bespreking met het project wijkaanpak 'Skibroek'. Onderwerp van gesprek is de bestemming van de panden rond de ruilwinkel aan de Asserweg.

Naar boven

05-03-2012

Brunchbericht De Uitdaging

Ruilwinkel De Uitdaging stuurt de volgende flyer: op zondag 11 maart De Waerschut - Waerschutstraat 11 een brunch van 13.00 - 14.30, gevolgd door een concert door 'Seeds & Strings'. Wie erbij wil zijn, graag van voor de zateravond voorafgaand aan het concert bellen naar 010-466 17 66 of mailen.
Naar boven

05-03-2012

Uitslag en winnaars WInterpuzzel 2012

De uitslag van de Winterpuzzel 2012 uit de laatst verschenen RJR Krant is bekend.
De juiste oplossing van de puzzel was:
Een dagje filmen dat gaat ongeveer zo: de EO maakt televisie met een ruilradio.
De hoofdprijs van 25 LETS punten werd gewonnen door Leen Hanemaaijer van ruilwinkel IJsselmonde. Drie troostprijzen van 10 LETS punten gingen naar Koen Scheer (ruilwinkel Oude Westen), Nico van Balen (Ruilwinkel Feijenoord) en Ellen den Haan (ruilwinkel Schiebroek).
Alle winnaars van harte gefeliciteerd, de punten worden binnenkort op de lets rekeningen bijgeschreven.
Naar boven

05-03-2012

(K)LETS Avond De Uitdaging

A.s. woensdag 7 maart vanaf half acht de derde (K)LETS Avond 2012 bij ruilwinkel De Uitdaging - Provenierssingel 66.
Naar boven

02-03-2012

Opbergdozen bij Ruilpunt Oude Westen

Dinsdag 6 maart is de laatste winterschop bij ruilpunt Oude Westen. Met het voorjaar in zicht kan een opbergdoos goed van pas komen. De workshop begint om 13.00, deelname voor 5 pnt. inclusief materialen. Graag van tevoren aanmelden bij het Ruilpunt.
Naar boven

01-03-2012

Positief overleg ruilwinkel Schiebroek

Het overleg vanmiddag tussen Stichting Vrijwilligerswerk Rotterdam, verhuurder Vestia en ruilwinkel Schiebroek aan de Asserweg is positief verlopen. De intenties zijn van alle kanten goed, binnen nu en drie weken wordt definitief bekend of de ruilwinkel, ook bij het wegvallen van de subsidie, de komende 2 jaar op de huidige locatie kan blijven bestaan.
Naar boven

01-03-2012

Voorjaarsvakantie Kralingen/Crooswijk

In verband met de voorjaarsvakantie is ruilwinkel Kralingen/Crooswijk de gehele week gesloten, weer geopend vanaf maandag 5 mrt.
Naar boven