29-09-2011

LETS YouTube - 10 jaar Ruilwinkel Schiebroek

Het laatste videofragment dat vandaag wordt toegevoegd betreft het feest '10 jaar Ruilwinkel Schiebroek' van afgelopen zaterdag 24 september. Wandelend over het zonovergoten schoolplein bracht zanger Angelo een van zijn gevoeliger nummers ten gehore ...

Naar boven

29-09-2011

LETS YouTube - SVR verricht De Aftrap

Op 14 september vond bij Stichting Vrijwilligerswerk Rotterdam De Aftrap plaats. De Aftrap is de opening van het nieuwe seizoen vrijwilligerswerk. Dit jaar stond de opening in het teken van 2011, Europees jaar van de Vrijwilliger. Wethouder Korrie Louwes kreeg uit hande van Martin Roos het eerste exemplaar van het fotoboek 'Liefdewerkoudpapier' overhandigd. Zie ook de website liefdewerkoudpapier.eu.
Naar boven

29-09-2011

LETS YouTube - Heropening Ruilwinkel Goes

Een tweede videofragment is geschoten op zaterdag 3 september, de heropening van ruilwinkel Goes. De felle brand, herstelwerkzaamheden en de heropening werden al beschreven in eerdere nieuwsberichten en worden vandaag aangevuld met levende beelden.
Naar boven

29-09-2011

LETS YouTube - EO Filmploeg

De foto- en videoarchieven van LETS Rotterdam zijn de laatste maanden aangevuld met beelden van diverse activiteiten. Vandaag een videoinhaalslag, te beginnen met een eigen filmpje over de EO opnames in ruilwinkel IJsselmonde op 9 augustus. De uitzending 'Nederland Helpt' met daarin Ruilwinkel IJsselmonde is volgende week donderdag 6 oktober te zien op Nederland 2 vanaf 17.05 uur.
Naar boven

28-09-2011

1 oktober ruilzaterdag in Feijenoord

Zaterdag 1 oktober is het weer Ruilzaterdag in Feijenoord. De winkel is geopend van 12.00 - 14.00 uur.
Naar boven

28-09-2011

1 oktober open dag deelgemeente IJsselmonde

Op zaterdag 1 oktober houdt deelgemeente IJsselmonde open dag aan de (nieuwbouwlocatie) Herenwaard 23. Tussen 11.00 en 16.00 zijn er tal van activiteiten, voor een volledig programma zie ijsselmondenieuws.nl. Ruilwinkel IJsselmonde is op de open dag met een stand aanwezig.
Naar boven

28-09-2011

1 oktober is Nationale Kringloopdag

Aanstaande zaterdag 1 oktober is het weer Nationale Kringloopdag. Het thema is ditmaal: "Kringlopen is nog nooit zo leuk geweest." Voor meer info zie de website.

Naar boven

27-09-2011

LETS Ruilwinkel Dordrecht wint Award

Vier Dordtse organisaties hebben de 'Meer dan Handen Awards' gewonnen: Hospice De Patio, Via Lumina, Lets Ruilwinkel Dordrecht en Wereldwijven. Ze ontvingen op 22 september de awards uit handen van wethouder Harry Wagemakers.
De awards zijn onderdeel van het
Europees jaar van het vrijwilligerswerk. De vier winnaars maken nu kans op de landelijke awards.
Voor meer info zie de site van gemeente Dordrecht.
Naar boven

26-09-2011

10 jaar Ruilwinkel Schiebroek

Ruilwinkel Schiebroek vierde afgelopen zaterdag haar 10-jarig bestaan. De organisatie verliep al even prima als het schitterende najaarsweer. Naast de uitgenodigde LETS leden en directeur SVR Martin Roos kwamen namens de deelgemeente Hillegersberg/Schiebroekook voorzitter Jan Cees van Duin en portefeuillehouder Welzijn Edward Sterenborg een kijkje nemen.
Naar boven

26-09-2011

10 jaar Ruilwinkel Schiebroek (2)

Andere bekende gezichten die voorbijkwamen waren Sylvia, betrokken bij de oprichting en eerste bezetting van de ruilwinkel, coördinatoren van andere ruilwinkels en LETS huiszanger Angelo. Van een van de nummers die hij afgelopen zaterdag ten gehore bracht, zal in de loop van de week een filmpje geplaatst worden op het LETS YouTube kanaal. Het ruilwinkelteam onder leiding van Corrie bedankt iedereen die gedeeld heeft in het 10 jaar ruilwinkel Schiebroek feest.
Naar boven

26-09-2011

Cineac Noord lanceert website

Maandag 26 september om 16 uur gaat bij Cineac Noord de site www.rotterdamnoord.tv de lucht in.
Naar boven

21-09-2011

Telefoonstoring verholpen, het feest kan ...

De telefoonstoring in Ruilwinkel Schiebroek is verholpen en het feest kan bijna beginnen. Tien jaar Ruilwinkel Schiebroek wordt a.s. zaterdag gevierd in en om de ruilwinkel aan de Asserweg 423 van 12.00-15.00 uur. Kraampjes, muziek, live muziek, drank, hapjes, feestgedruis en mooi nazomerweer, kom ook langs en beleef het allemaal mee.
Naar boven

21-09-2011

Telefoonstoring Ruilwinkel Schiebroek

Ruilwinkel Schiebroek kampt sinds vanochtend met een telefoonstoring, van buitenaf naar de winkel bellen geeft een in-gesprek-toon terwijl de telefoon onbezet is.
Naar boven

20-09-2011

BoodschappenPlusBus bij de EO op 22 september

EO uitzending 'De Helpende Hand' heeft op 22-09 om om 17.05 een uitzending met o.a. aandacht voor de BoodschappenPlusBus, een van de projecten van Stichting Vrijwilligerswerk Rotterdam.
Naar boven

19-09-2011

Ruilwinkel Feijenoord bij NOS Journaal

'Armoede op Zuid' was een item in het NOS Journaal van vanavond. In het item kwam ook ruilwinkel Feijenoord ter sprake. Het videofragment is terug te zien via de volgende link. Het 'Armoede op Zuid' item begint na 9.25 min.
Naar boven

15-09-2011

De Aftrap

Gisteren werd De Aftrap, seizoensopening van het vrijwilligerswerk, verricht bij Stichting Vrijwilligerswerk Rotterdam. De Aftrap stond dit jaar in het teken van 'Liefdewerk Oud Papier', een foto-expositie waarbij het Rotterdamse vrijwilligerswerk in beeld is gebracht. De expositie zal de komende maanden op diverse locaties in Rotterdam te bewonderen zijn. Voor meer info zie  www.liefdewerkoudpapier.eu
Naast alle uitgenodigde vrijwilligers, was gisteren namens de gemeente Rotterdam wethouder Korrie Louwes aanwezig. Uit hande van Martin Roos, directeur SVR, ontving zij het eerste exemplaar van het fotoboek 'Liefdewerk Oud Papier'.

Naar boven

15-09-2011

Bijna 10 jaar Ruilwinkel Schiebroek!

Het is bijna zover, op zaterag 24 september viert ruilwinkel Schiebroek haar 10-jarig bestaan. Het groot opgezette feest begint om 12.00 uur. Op het tegenover liggende schoolplein worden kramen geplaatst om ruilspullen te verhandelen, er is muziek, live optredens, hapjes en drankjes, popcorn en meer. Deelnemers van LETS Schiebroek ontvangen een persoonlijke uitnodiging, maar deelnemers van alle overige ruilwinkels uit Rotterdam zijn van harte welkom om het tienjarig bestaan op de Asserweg 423 mee te vieren.
Naar boven

14-09-2011

Bijna Burendag 2011

Het is bijna zover, van 23 t/m 25 september is het Burendag 2011. Burendag is elk vierde weekend van september, dit jaar hebben het Oranjefonds en Douwe Egberts de slogan 'Koppen bij elkaar' bedacht om overal in Nederland aandacht te besteden aan de buren. Ga naar http://www.burendag.nl voor het laatste nieuws.
Naar boven

08-09-2011

Heropening Ruilwinkel Goes

Ruilwinkel Goes wordt eind maart getroffen door een fikse brand. De schade blijkt veel groter dan gedacht, het kort na de brand veronderstelde weekje gedwongen poetssluiting loopt uit naar bijna een half jaar van herstelwerkzaamheden. Maar op zaterdag 3 september kan de ruilvlag weer in top. Een warme nazomerdag aan de Couwervestraat 2 met iedereen op visite, hapjes en drankjes, korte en langere toespraken van onder andere coordinatoren Nel en Ria, muzikale intermezzo's van Green Day en toetsenist Jan, een door burgemeester Verhulst persoonlijk verknipt lint en overal blijde gezichten: Goes kan weer ruilen!!

 

Naar boven

08-09-2011

Heropening Ruilwinkel Goes (2)

De brand in het voorjaar treft vooral  het kantoorgedeelte aan de voorkant van de winkel. Door noeste arbeid is het interieur weer helemaal op orde, muren en plafonds zijn dermate strak gewit dat zelfs een heavy band als Green Day er niets vanaf kan laten bladderen ...

Naar boven

08-09-2011

Heropening Ruilwinkel Goes (3)

Niets blijkt te gek bij de heropening van Ruilwinkel Goes: aanwezigheid van de Beatles, korpsleiding politie Goes zorgt met klinkende tattoo's voor verstoering van de openbare orde en een verrassingsbezoek voor ruilwinkel en burgemeester van hare majesteit ...

Naar boven

07-09-2011

Flashback EO filmploeg in ruilwinkel IJsselmonde

Op 8 augustus bezocht de EO filmploeg ruilwinkel IJsselmonde en maakte een item voor het programma Nederland Helpt (de uitzending is op 6 okt. om 17.00 uur op NED 2). De dag werd al kort beschreven in het LETS nieuwsbericht van 8 augustus. Als extra opwarmer voor de uitzending op 6 oktober een foto-collage:

Naar boven

06-09-2011

EO filmploeg IJsselmonde en heropening ruilwinkel Goes

Aan het einde van de week, of uiterlijk begin volgende week, volgen bij het LETS Nieuws nabeschouwingen over de EO filmdag in ruilwinkel IJsselmonde en de zonnige heropening van ruilwinkel Goes afgelopen zaterdag, waarbij ook het LETS Servicebureau aanwezig was.

Naar boven

06-09-2011

Kunstfestival Schiebroek

Ruilwinkel Schiebroek ontving de volgende flyer:

Naar boven

06-09-2011

Culturele activiteiten Provenierswijk

Ruilwinkel De Uitdaging stuurde de volgende flyer naar haar deelnemers:
Naar boven

06-09-2011

Ruilwinkel Schiebroek op 23-9 gesloten

In verband met de viering van het 10-jarig bestaan op zaterdag 24-9, zal ruilwinkel Schiebroek op vrijdag 23-9 gesloten zijn. De winkelruimte is dan nodig om alle spullen voor het feest op te slaan.
Naar boven

05-09-2011

Koffieochtenden IJsselmonde

Een flyer die de afgelopen week in de mailbox plofte, promoot de koffieochtenden die Ruilwinkel IJsselmonde elke eerste dag van de maand organiseert.

Naar boven

01-09-2011

Ruilwinkel Goes heropent op zaterdag 3 september!!

Op zondag 28 maart 2011 werd ruilwinkel Goes opgeschrikt door een brand. Na ruim 4 maanden hard werken zijn de medewerkers trots op het resultaat van alle herstelwerkzaamheden en wordt de ruilwinkel feestelijk heropent.
Op zaterdag 3 september om 11.00 uur zal Burgemeester R. Verhulst persoonlijk de officiele heropening verrichten en iederen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Kijk voor meer informatie op www.ruilwinkelgoes.nl
Naar boven