31-08-2011

Aanpassingen LETS Webwinkel

De komende dagen zullen enkele veranderingen bij de LETS Webwinkel worden doorgevoerd. De voornaamste aanpassingen zijn:

- puntenaantallen zullen voortaan met decimalen worden aangegeven. Er kan dan ook met bijvoorbeeld halve of kwartpunten worden verrekend (NB: deze decimalenregeling geldt alleen voor de LETS Webwinkel en niet voor de LETS Ruilwinkels. Verzoeken tot puntenoverschrijving van Ruilwinkel naar Webwinkel en andersom blijven alleen mogelijk met gehele puntenaantallen.)

- verruiming van de inschrijfmogelijkheden voor de LETS Webwinkel. Deelnemers van alle Nederlandse ruilkringen en -winkels kunnen mee gaan doen (na eenmalige registratie van hun ruilkring of -winkel bij de LETS Webwinkel). Maar ook belangstellenden die niet aangesloten zijn bij een bestaande ruilkring of -winkel kunnen zich gaan inschrijven. Voor de laatste groep deelnemers geldt de beperking dat ze alleen toegang hebben tot de goederenrubrieken van de LETS Webwinkel. Ook zullen zij d.m.v. een voorvoegsel te herkennen zijn als niet bij een ruilwinkel of -kring aangesloten deelnemer.

Met bovenstaande uitbreidingen hopen wij de LETS Webwinkel nog aantrekkelijker te maken. En vooral ook het aantal deelnemers, en daarmee natuurlijk vraag en aanbod, fors uit te breiden.
Een tweede opzet is, deelnemers die via de LETS Webwinkel voor het eerst met het ruilen kennismaken, kunnen uiteindelijk weer deelnemer worden van een bestaande ruilwinkel.

Nog geen deelnemer van de LETS Webwinkel? Ga dan nu naar de inlogpagina en kies een van de drie inschrijfmogelijkheden.
Naar boven

31-08-2011

Vijf LETS Kringen toegevoegd aan de LINKS pagina

Bij de linkspagina op deze site zijn opnieuw LETS kringen toegevoegd: LETS Ermelo, LETS Gent, LETS Sneek, LETS Vlaanderen en LETS Hoevenen.

Naar boven

31-08-2011

Oude Westen komende weken op woensdag gesloten

In verband met onderbezetting is Ruilwinkel Oude Westen de komende weken op de woensdag gesloten. Het gaat om een tijdelijke maatregel, het LETS Nieuws zal z.s.m. bericht doen als de winkel ook op woensdag weer open gaat.
Naar boven

29-08-2011

Milieuvriendelijke picknick in Vlaardingen

Onderstaande oproep is afkomstig van Milieudefensie en gaat over de Groene Metropool en de handtekeningactie voor een milieuvriendelijke oplossing De Blankenburgtunnel en de A13/A16. Meer info is te vinden op de site van milieudefensie.


Beste mensen,

Graag nodigen we jullie uit voor een picknick bij de Krabbenplas bij Vlaardingen, woensdag 31 augustus om 13.30 uur.
De picknick is onderdeel van een verrassingsactie om aandacht vragen voor de Groene Metropool. De laatste mogelijkheid om te tekenen is nu, want 14 september wordt het burgeriniatiatief ingediend bij de provincie. Dat verdient een mooie actie en we willen jou vragen erbij te zijn. Neem eventueel picknickkleedjes, zwemkledij of volleybalspullen o.i.d. mee. Wij regelen eten en drinken.

Het is fijn als je even laten weten of je komt door te antwoorden op deze mail.

In elk geval allemaal bedankt voor de interesse en inzet voor de Groene Metropool. De tussenstand is 6500 handtekeningen. Deze weken de laatste loodjes voor de indiening en na de indiening blijven we ons natuurlijk allemaal inzetten voor een groene en duurzaam mobiele regio.

Tot ziens,
 
namens het hele team,
Tamira Combrink

 

Vereniging Milieudefensie
Nieuwe Looiersstraat 31
Postbus 19199
1000 GD Amsterdam
T 020 5507300
F 020 5507310
Naar boven

29-08-2011

Back to business

Met ingang van 31 augustus is het LETS Servicebureau back to business, wat onder andere betekent dat infopakketten weer bijtijds verstuurd kunnen worden, aanvragen bij de LETS Webwinkel snel kunnen worden afgehandeld en de nieuwsvoorziening op de LETS Website weer up to date zal zijn.
Naar boven

11-08-2011

LETS Servicebureau op vakantie

Het LETS Servicebureau is de komende 2 weken op vakantie. Hierdoor zal de nieuwsvoorziening grotendeels ontbreken en de verzending van infopakketten vertraging oplopen. Ook acties en verzoeken aangaande de LETS Webwinkel kunnen langer blijven liggen. Onze excuses voor dit ongemak, vanaf eind augustus zullen alle achterstanden zo spoedig mogelijk worden weggewerkt.
Naar boven

11-08-2011

Ruilwinkels terug van vakantie

Met ingang van volgende week zijn alle ruilwinkels weer open volgens hun normale schema. Twee aantekeningen: Kralingen/Crooswijk is voortaan elke dag van 11.00-16.00 uur geopend en Schiebroek is a.s. dinsdag wegens familieomstandigheden gesloten.
Naar boven

11-08-2011

DUS terug van vakantie

Het DUS vakantieproject zit in de laatste week, zaterdag worden de laatste kampeerders terug gehaald. Weinig echt mooi weer en dramatische storm - en regendagen kenmerkten de zomer van 2011. Meer over hoe het vakantieproject is verlopen zal in het najaar vermeld worden bij het DUS nieuws en in een nieuwe RJR Krant.
Naar boven

10-08-2011

Viering 10 jaar Schiebroek op 24 september

De viering van het tienjarig bestaan van Ruilwinkel Schiebroek is op zaterdag 24-09-2011 van 12.00-15.00 uur. Begin september volgen meer berichten over het middagvullend programma.
Naar boven

10-08-2011

Startpagina Ruilen

Op internet bestaat een startpagina over het ruilen.
Naar boven

10-08-2011

Ruilwinkel Goes heropent

Ruilwinkel Goes is de binnenbrand van eind maart teboven. Vanaf maandag 15 augustus kunnen de klanten de opgeknapte winkel weer betreden.
Naar boven

09-08-2011

Dagje ruilwinkel IJsselmonde voor EO filmploegDe filmdag in ruilwinkel IJsselmonde zit erop. Vanaf half negen 's ochtends tot half drie 's middags werden vandaag opnames gemaakt voor het EO televisieprogramma 'Nederland Helpt'. De door interviewer Herman ingebrachte antieke radio, de enthousiaste verhalen van vrijwilligers en klanten, de stoelmassage van Annette aan Herman, de door DUS chauffeur Loek vlekkeloos bezorgde klapstoelen en veel meer, het zal allemaal te bewonderen  zijn in de uitzending van 'Nederland Helpt' op donderdag 6 oktober om 17.00 uur op Nederland 2.

 

Naar boven

07-08-2011

DINSDAG EO FILMPLOEG IN IJSSELMONDE!!

Aanstaande dinsdag 9 augustus zal de EO filmploeg van het programma 'Nederland helpt' komen filmen in ruilwinkel IJsselmonde. Programmamedewerkster Rianne van Kuil zal praten met vrijwilligers en klanten en er is ook een massagedemonstratie. De opnames van dinsdag zullen worden gemonteerd voor een later uit te zenden item over de ruilwinkel en met name hoe de vrijwilligers zich voor de ruilwinkel inzetten. Wie het leuk vindt om dinsdag als klant langs te komen om het spektakel mee te maken, is van harte welkom. Het adres is Kreileroord 222 / IJsselmonde, nabij winkelcentrum Keijzerwaard. De ruilwinkel opent om 11.00 uur en de filmploeg is tot ongeveer 13.30 uur aan het draaien.

Naar boven

07-08-2011

Ruilwinkels Schiebroek en Feijenoord weer geopend

Deze week zijn ook de ruilwinkels Schiebroek en Feijenoord weer geopend. Alleen de ruilwinkels Oude Westen en Crooswijk zijn nog (een weekje) gesloten.
Naar boven

07-08-2011

Ruilwinkel Schiebroek gesloten op 9-8 en 16-8

Wegens familieomstandigheden van een van de vrijwilligers, zal ruilwinkel Schiebroek gesloten zijn op dinsdag 9 augustus en op dinsdag 16 augustus.
Naar boven

04-08-2011

Hoe zou het toch op de camping zijn (6)

.. maar enkele zeer sportieve DUS kampeerders hadden daar vandaag weinig boodschap aan en waren niet weg te slaan bij de naast de camping gelegen skatebaan.
Naar boven

04-08-2011

Hoe zou het toch op de camping zijn (5)

... ook op het strand van Katwijk aan Zee was het bijzonder aangenaam toeven ...
Naar boven

04-08-2011

Hoe zou het toch op de camping zijn? (4)

Na enkele verregende juli weken, hadden de eerste kampeerders van augustus meer geluk. Vandaag konden zowaar zonnige foto's worden genomen van een zomerse kampeertafereel in Katwijk aan Zee ...
Naar boven

03-08-2011

Video's Crooswijk en Kerkrade toegevoegd

De videofragmenten over Ruilparadijs Crooswijk en Ruilwinkel Kerkrade zijn toegevoegd aan de LETS YouTube pagina op deze site. Er staan nu 28 videofragmenten, van diverse makers maar allemaal gelinkt aan het ruilen, op deze pagina.
Naar boven

03-08-2011

LETS Zomergroeten

Nog lang niet alle ruilwinkels zijn weer geopend en ook het LETS Nieuws staat de komende weken op een lager pitje. Hopenlijk genieten veel deelnemers van hun vakantie, dichtbij of verderweg. Vakantiebelevenissen delen is altijd leuk. Stuur, tijdens of na afloop van jullie vakantie, een digitale ansichkaart, foto en/of verslag naar dit zomerse e-mailadres en wij plaatsen de vakantiegroet bij het LETS Nieuws.
Naar boven

03-08-2011

Videofragment over 7 jaar Ruilparadijs

Op 14 juni heeft EenCrooswijker een videofragment op YouTube geplaatst waarin Tonnie v.d. Sluis uitgebreid vertelt over 7 jaar ruilen in Crooswijk. Ook beelden van het feestje aan de Paradijslaan op 25 mei 2011.
Naar boven

03-08-2011

Ruilwinkel Kerkrade op TV Limburg

TV Limburg kwam met een uitzending over de nieuw geopende ruilwinkel in Kerkrade, volg deze link om de uitzending terug te zien.
Naar boven

03-08-2011

Tweede Humanitas Ruilwinkel geopend in Kerkrade

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in een van onze 600 projecten, variërend van maatjescontacten bij inburgering tot het doorbreken van eenzaamheid. En van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking. Een van de 600 projecten is ruilwinkel Helmond. Het succes van deze ruilwinkel heeft geleid tot de oprichting van een tweede ruilwinkel in Kerkrade. Lees het artikel op de site van Humanitas voor meer info.
Naar boven

02-08-2011

Nazomerse lunch in IJsselmonde

De eerste nazomerse ruilactiviteit vond gisteren plaats in ruilwinkel IJsselmonde, waar de dames van de winkel zich als vanouds op de eerste dag van de maand hadden uitgesloofd om een goed georganiseerde lunch op tafel te krijgen.
Naar boven

01-08-2011

Ruilwinkels (komende weken) weer geopend

Het einde van de zomervakantie nadert voor regio Midden. Voor de ruilwinkels betekent dit: Heijplaat en IJsselmonde zijn weer normaal geopend, Feijenoord en Schiebroek openen volgende week, Oude Westen en Crooswijk openen over twee weken. En vanaf half augustus is ook het aangepaste zomerrooster van De Uitdaging weer normaal.

Naar boven

01-08-2011

Ruilwinkel IJsselmonde terug van zomerreces

IJsselmonde heeft vandaag het licht in de ruilwinkel weer aangestoken en start het nieuwe seizoen om twaalf uur met een lunch. Er zijn al rond de vijftig deelnemers, wie nog mee wil lunchen eerst even  bellen naar de ruilwinkel: 010-482 06 72.
Naar boven

01-08-2011

Ruilwinkel gespot in de Jordaan

In de Amsterdamse Jordaan is ook een ruilwinkel gespot. Wie interesse heeft, kan meer over het project te weten komen op de website van deze ruilwinkel.
Naar boven