30-06-2011

'Nederland helpt' komt filmen in de ruilwinkel

'Nederland Helpt' is een plaform voor hulpverlend Nederland. Het televisieprogramma wil laten zien hoe Nederlanders, bekend of onbekend, zich inzetten voor een goed doel en mensen aanzetten zelf ook actie te ondernemen. De programmamaakster van 'Nederland helpt' had woensdag voorgesprekken bij Ruilwinkel IJsselmonde, het LETS Servicebureau en bij een deelneemster van LETS Rotterdam. De voorgesprekken bepaalden een eventuele uitzending over vrijwilligers bij LETS Rotterdam. De programmamaakster heeft al laten weten enthousiast genoeg te zijn, de cameraploeg komt waarschijnlijk begin begin augustus naar IJsselmonde om een dag te filmen. Deze opnamen zullen uiteindelijk resulteren in een uitzending van ca. 6 minuten op Nederland 2 later dit jaar.
Naar boven

29-06-2011

Ruilfilmpjes aanmelden

Steeds vaker worden filmpjes gemaakt met mobiele telefoons en camera's. Soms belanden de filmpjes op YouTube, soms gebeurt er verder niets mee. De redactie van het LETS Nieuws is geïnteresseerd in filmpjes die gemaakt zijn van ruilevenementen. Wie een filmpje heeft en dit op het LETS Nieuws wil laten zien, kan het filmpje per e-mail naar ons opsturen. Staat het filmpje al op YouTube, e-mail dan de link naar ons door.
Naar boven

29-06-2011

Vakantieperiode Ruilwinkels

Ruilwinkel Heijplaat is terug van vakantie, voor de overige ruilwinkels geldt dat zij in de komende periode enkele weken gesloten zullen zijn. Hou het LETS Nieuws in de gaten, als u niet voor een gesloten ruildeur wil staan. De eerste vakantieganger is Ruilwinkel IJsselmonde die vandaag voor het laatst is geopend. De winkel gaat weer open op 1 augustus met een koffieochtend.
Naar boven

28-06-2011

Ruil Je Rijk Krant 43 online

De laatst verschenen Ruil Je Rijk Krant 43 ligt inmiddels in alle ruilwinkels en is nu ook online te raadplegen.
Naar boven

27-06-2011

'Nederland helpt!' in ruilwinkel IJsselmonde

Het televisieprogramma 'Nederland helpt!' bezoekt a.s. woensdag ruilwinkel IJsselmonde. Het gaat om een voorgesprek zonder camera's met twee vaste vrijwilligers, Coby en Rein.

Naar boven

27-06-2011

Deelgemeente Schiebroek bezoekt ruilwinkel

Deelgemeente Hillegersberg/Schiebroek brengt morgen een bezoek aan de ruilwinkel aan de Asserweg, doel van het bezoek is kennismaking met een aantal nieuwe beleidsambtenaren.
Naar boven

24-06-2011

Oproep: wie wil op televisie zijn / haar ruilverhaal doen??

Omroeporganisatie EO heeft belangstelling om een uitzending rond de ruilwinkels te maken voor hun televisieprogramma 'Nederland Helpt'. Dit programma brengt vrijwilliggers voor de camera die hun bezigheden met enthousiasme uitvoeren. Het LETS Servicebureau is daarom op zoek naar 1 of 2 deelnemers die ooit bij een dienstenruil van de ruilwinkels betrokken waren, dit als positief ervaren hebben en daarover met de programmamakers willen praten. Naar aanleiding van de voorgesprekken wordt besloten of de omroep daadwerkelijk komt filmen.
Wie geïnteresseerd is kan mailen naar het LETS Servicebureau. Omschrijf in de mail bij welke dienstenruil je betrokken was en hoe de ruil is verlopen. De voorgesprekken met de EO zullen zoveel mogelijk volgende week op 29 en 30 juni gehouden worden, beslis dus snel als je aan het voorgesprek mee wilt doen. Het gesprek kan zowel in de ruilwinkel als bij het LETS Servicebureau plaatsvinden. Eventueel is programmamaakster Rianne van Kuil ook bereid om voor het gesprek bij je langs te komen.
Naar boven

23-06-2011

Megagroepsfoto ...

Deze hoogwerker stond gisteren 22 juni, de dag van de Rottersdamse vrijwilliger, om 18.00 uur en met harde wind in diergaarde Blijdorp. Aan boord was fotograaf Paul Martens met een speciale opdracht ...
Naar boven

23-06-2011

... Rotterdamse vrijwilligers

... vanaf de hoogwerker werd een opname genomen van de brug in diergaarde Blijdorp die op dat moment volstond met allemaal vrijwilligers, stadsgenoten die het mogelijk maken dat bijvoorbeeld een project als de ruilwinkels kan blijven bestaan. De opname die gisteren gemaakt werd, zal de cover worden van een later te verschijnen fotoboek over vrijwilligers (2011 is het Europese jaar van het vrijwilligerswerk). De opname zal vanaf begin september ook te zien zijn op de site www.liefdewerkoudpapier.eu
De foto hiernaast is gemaakt door het LETS Servicebureau. Veilig vanaf de grond, dat wel.
Naar boven

21-06-2011

Puntschoenen in IJsselmonde

Ruilwinkel IJsselmonde heeft een twintig tal paar nieuwe schoenen in de winkel, diverse maten en modellen en allemaal te verkrijgen voor punten.
Naar boven

21-06-2011

RJR Krant 43 ligt in elke winkel

Als laatste winkel heeft De Uitdaging de nieuwe RJR Krant - Zomer 2011 ontvangen, de krant is nu dus in elke ruilwinkel gratis af te halen.
Naar boven

20-06-2011

Scootmobiel aangereden, LETS IJsselmonde verricht eerste hulp

Nabij winkelcentrum Keijzerswaars is vandaag een 84 jarige vrouw op haar scootmobiel aangereden. Rein Koevoets, vrijwilliger van ruilwinkel IJsselmonde, was net op weg naar zijn werk en schoot als eerste de gewonde vrouw te hulp en hield haar bij bewustzijn totdat proffesionele bijstand arriveerde. Over de toestand van de bejaarde vrouw, die met een traumahelikopter naar het ziekenhuis werd vervoerd, is verder niets bekend.
Naar boven

19-06-2011

7 jaar Ruilwinkel Crooswijk op YouTube

Op YouTube is een filmpje geplaatst met opnames van het 7 jarige bestaan van het Ruilparadijs op 25 mei j.l.
Naar boven

16-06-2011

Nieuwe RJR Krant verspreid

De nieuwe Ruil Je Rijk Krant (43) is grotendeels bij de ruilwinkels bezorgd (alleen bij De Uitdaging lukte de bezorging nog niet). Extra reden voor een extra bezoekje aan de ruilwinkel, stop gelijk zo'n extra mooi kleurenexemplaar met extra moeilijke zomerpuzzel in de tas.
Naar boven

16-06-2011

Koopjesmiddag Oude Westen

Ruilpunt Oude Westen heeft morgen, vrijdag 17 juni, een koopjesmiddag van 13.00 - 16.00 uur waarbij de oudere spullen voor halve puntenprijs weggaan.

In de wijktuin van het Oude Westen (achterin wijkpark Oude Westen, ingang via West-Kruiskade) zijn de komende weken nog gedichten te bewonderen. Deze gedichten werden o.a. door deelnemers van Ruilpunt Oude Westen geschreven in het kader van het gedichtenproject 'Sporen van Steen'.
Naar boven

15-06-2011

Megagroepsfoto Rotterdamse vrijwilligers

Op 22 juni worden de Rotterdamse vrijwilligers, waarvan ook de meeste ruilwinkels afhankelijk zijn, in het zonnetje gezet. Zij krijgen van de gemeente Rotterdam een dagje Blijdorp aangeboden. Onderdeel van deze dag is een megagroepsfoto voor een later te verschijnen fotoboek over vrijwilligerswerk. Deze foto wordt gemaakt in de diergaarde om 18.00 uur op de brug nabij de Rivierahal.

Naar boven

15-06-2011

Geen extra weken DUS Kampeervakantie 2011

Het is helaas niet gelukt om de DUS Kampeervakanties 2011 naar Katwijk aan Zee met 2 weken uit te breiden. Vanaf 9 juli zullen 5 wekenlang 2 gezinnen naar camping De Noorderduinen gaan, alle weken zijn volgeboekt.
Naar boven

14-06-2011

Wijzigingen Links pagina

De pagina met links op deze site is gewijzigd.
Er is nu 1 tabel met verwijzingen naar sites van Nederlanse ruilkringen en ruilwinkels die een eigen website beheren en er is een aparte tabel voor de overige links.
Op de pagina met links zijn vandaag verwijzingen toegevoegd naar 23 Nederlandse ruilkringen: Zutphen, Woerden, Wieringen, Vlaardingen, Amersfoort, A´dam - Pebbles, Arnhem, Assen, Apeldoorn, Almere, ´s-Hertogenbosch, Doetinchem, Drachten, ´t Gooi, Nueun, Noordoostpolder, Etten-Leur, Haarlemmermeer, Oss, Hengelo, Steenwijk, Venlo en Harenkarspel.
Naar boven

09-06-2011

Nieuwe RJR Krant arriveert morgen in Rotterdam

De nieuwe RJR Krant arriveert morgen van de drukker bij Stichting Vrijwilligerswerk Rotterdam. De verspreiding van de krant naar de ruilwinkels zal direct na Pinksteren beginnen.
Naar boven

08-06-2011

Hillegersberg/Schiebroek ook op donderdag en vrijdag geopend

Ruilwinkel Hillegersberg/Schiebroek is vanaf half mei de hele werkweek van 12.00 - 16.00 uur geopend, dus ook op donderdag en vrijdag!!

Naar boven

08-06-2011

Lekker Groen

Op 17 mei j.l. werd stichting Lekker Groen opgericht, de stichting wil al het (ongeziene) groen in Rotterdam beter benadrukken. Het eerste project dat Lekker Groen voor zijn rekening neemt is de realisatie van de Groene Doelen Loop op 24 september 2011.

Lekker Groen is een stedelijk project dat lokaal wordt ingevuld. Ruilwinkel Schiebroek ontving van Lekker Groen een uitnodiging voor haar deelnemers om op 16 juni mee te denken over de Groene Loper. De bijeenkomst is in Kaus Australis, Melachtonweg 137 van 16.00 - 18.00 uur.

Naar boven

08-06-2011

Duurzame Dinsdag

Op de eerste dinsdag van september laat 'Duurzame Dinsdag' het Kabinet zien hoeveel duurzame initiatieven er leven in de samenleving. Duurzame Dinsdag is daarom ‘De dag dat de samenleving met antwoorden komt’. Al 13 jaar is Duurzame Dinsdag een begrip.
Op Duurzame Dinsdag wordt bekend gemaakt welke ideeën een prijs ontvangen en worden mensen onderscheiden met een Duurzaam Lintje.
Het Duurzame Koffertje staat tot 15 juli nog open voor duurzame ideeën.
Loop jij rond met een duurzaam idee? Weet jij een duurzame oplossing? Tot 15 juli heb je de tijd om jouw initiatief in te dienen via www.duurzamedinsdag.nl en ga naar het formulier.

Naar boven

08-06-2011

Standbeeld Reus van Rotterdam

A.s. donderdag 9 juni wordt in wijkpark Oude Westen, hetzelfde park waar Ruilwinkel Oude Westen in de zomer zijn theethuin organiseert, een bronzen standbeeld onthuld voor Rigardus Rijnhout. Rigardus stond beter bekend als de 'Reus van Rotterdam', was 2 meter en 37 centimeter lang en werd geboren in de Gouvernestraat. Op YouTube is een reuzenfilmpje van de Amazing Stroopwafels.
Naar boven

08-06-2011

Repair Cafe op YouTube

Op YouTube is een filmpje te zien over de markt en de opening op zaterdag 4 juni van het Repair Cafe op Noord (zie ook bericht van 31-5).
Naar boven

07-06-2011

Links pagina uitgebreid

Aan de Links pagina op deze site is een verwijzing naar de ruilkring LETS Harderwijk toegevoegd.
Naar boven

07-06-2011

Grote opkomst koffieochtend IJsselmonde

Op de koffieochtend van 1 juni in IJsselmonde kwamen zo'n 50 bezoekers af. Bram Hemmen, portefeuillehouder van deelgemeente IJsselmonde, hield een warme toespraak over het initiatief van Pameijer om een ruilwinkel op te richten en over de betekenis van de ruilwinkel en haar vrijwilligers voor de cliënten van Pameijer en voor de buurt ...
Naar boven

07-06-2011

Grote opkomst koffieochtend IJsselmonde (2)

... na de toespraak van de portefeuillehouder volgde de vertoning van de video over LETS Ruilwinkel IJsselmonde. De koffieochtend werd besloten met de gezamenlijke activiteit spiegeldecoratie.
De koffieronde op 1 juli komt i.v.m. de vakantie te vervallen, de eerstvolgende koffieochtend is op 1 augustus. Thema/activiteit van deze ochtend is nog niet bekend.
Naar boven

06-06-2011

Vakantie Ruilpunt Heijplaat

I.v.m. vakantie van de beheerster, heeft kinderboerderij De Heij / Ruilpunt Heijplaat de komende weken een aangepast rooster voor de openingstijden:
11 en 12 juni gesloten
vrijdag 17 juni gesloten
zaterdag 18 juni open
vrijdag 24 juni dicht
zaterdag 25 juni open
Naar boven

02-06-2011

Koopjesmarkt Schiebroek

Ruilwinkel Hillegersberg/Schieboek heeft a.s. zaterdag 4 juni een koopjesmarkt aan de Asserweg van 12.00 - 15.00  uur.
Naar boven

01-06-2011

Sluiting ruilwinkels op vrijdag 3-6

Naast Ruilparadijs Kralingen/Crooswijk, zijn ook ruilwinkel Feijenoord en ruilwinkel IJsselmonde op vrijdag 3 juni gesloten.
Naar boven