31-10-2011

700 deelnemers voor Schiebroek

Het rijtje mijlpalen van afgelopen week kan uitgebreid worden met deelnemer 700 die vorige week werd ingeschreven in ruilwinkel Schiebroek.
Naar boven

31-10-2011

LETS activiteiten 1e week november

Woensdag 2-11 is er weer de maandelijkse (K)LETS avond bij De Uitdaging (vanaf 19.30) aan de Provenierssingel en a.s. zaterdag ruilzaterdag in Feijenoord (van 12.00-14.00 uur) aan de Polderlaan.
Naar boven

25-10-2011

Morgen modeshow Ruilparadijs

Morgen is de najaarsmodeshow van Het Kleding Paradijs van 14.00 - 16.00 uur. Gratis eten en drinken. Met zang van Angelo Cross en accordeoniste Yvon. Locatie: Huys te Krooswijk - Paradijsplein 1.
Naar boven

24-10-2011

Wie moet er straks op de kleintjes letten??

‘Wie moet er straks op de kleintjes letten?’ Onder dit motto gaan speeltuinen en Duimdroppen op woensdag 26 oktober actie voeren voor het behoud van en werkgelegenheid en continuïteit van toezicht op de Rotterdamse speelvoorzieningen.

De speelplekken zijn in gevaar. De overheid gaat bezuinigen en kiest daarvoor onder andere de speelplekken uit. De subsidie op ID-banen wordt beëindigd. Hierdoor zullen velen hun baan gaan verliezen. Het gaat totaal om 75 medewerk(st)ers. Zij raken hun baan kwijt en speeltuinen en Duimdroppen raken de beheerders kwijt die zo broodnodig zijn voor het open houden van de voorziening en een verantwoord toezicht op de spelende kinderen. Dat is een hele slechte ontwikkeling die de hele stad raakt: de beheerders, de kinderen die komen spelen, hun ouders en verzorgers en alle buurtbewoners. BSW, de ondersteuningsorganisatie van speeltuinen en Duimdrop kan en wil dat niet accepteren. Door kinderen is een kleurplaat ingekleurd met als motto “Wie past er op de kleintjes.” Deze zal om 15.00 uur worden aangeboden aan de wethouders Florijn en Louwes, respectievelijk van werk, inkomen en zorg en arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie. 

Tussen 14.00 en 15.00 uur zal het terrein aan het Rodezand (plek van het afgebroken Stadskantoor) worden omgetoverd in een speelparadijs. Kinderen kunnen zich naar hartenlust hier uitleven. Onder het motto ‘De gemeenteraad gaat op de kleintjes letten’ zal aan raadsleden gevraagd worden om die middag op de kinderen ‘te passen’. Dat schijnt makkelijker te zijn dan telkens wordt gezegd, beweren zij telkens. BSW is van mening dat dat niet zo is: Toezicht houden is een vak, het werk van de toezichthouder is een baan waard!

Naar boven

24-10-2011

Webwinkel voorbij 250

Ook de LETS Webwinkel bereikte de afgelopen week een mijlpaal, Suzanne van Munster (onlangs nog de 1200e inschrijving bij ruilwinkel Feijenoord!) werd de 250e inschrijving. En ook over haar volgen nog tekst, uitleg en een foto.
Naar boven

24-10-2011

500e inschrijving ruilwinkel IJsselmonde

Ruilwinkel IJsselmonde heeft afgelopen week Sylvia Worms als 500e inschrijving kunnen noteren. Volgende week meer tekst en een foto over deze mijlpaal.
Naar boven

24-10-2011

Normen en waarden in een divers Rotterdam

Nieuwsbrief Lokaal meldt:

Op zaterdag 29 oktober van 13.30 tot 15.00 uur organiseert LOKAAL in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam een 010-Actueeldebat over normen en waarden in een divers Rotterdam. Onder andere bovengenoemde vragen komen aan de orde, ondersteund door Rotterdamse voorbeelden uit de praktijk. De debatleiding is in handen van Prem Radhakishun.

De podiumgasten zijn Han Entzinger (hoogleraar migratie- en integratiestudies EUR) en Frans Verhagen (journalist en Amerika-deskundige).
Naar boven

20-10-2011

Ruilwinkel IJsselmonde in het nieuws

Op de site van IJsselmonde Nieuws is een artikel te vinden over de EO uitzending 'Helpende Hollander' waarin o.a. Ruilwinkel IJsselmonde wordt belicht. Bij het artikel ook een link naar de EO uitzending.
Naar boven

19-10-2011

Vrijwilliger gezocht voor ruilwinkel Schiebroek

Ruilwinkel Schiebroek, Asserweg 423, is op zoek naar een vaste vrijwilliger om het huidige enthousiaste team te versterken. De werkzaamheden zijn op de woensdagmiddagen (van 12.00 - 16.00 uur) en eventuele invalbeurten. Gevraagd wordt iemand met een klantvriendelijke instelling en licht administratieve vaardigheden. Heb je belangstelling, neem dan contact op met de winkel (010-218 88 44 ma/do 12.00-16.00 uur) of bel naar de S.V.R. (010-292 36 66 en vraag naar Peter Overduin). E-mailen kan ook: info@lets-rotterdam.nl
Naar boven

19-10-2011

Ruilwinkel Delft officieel geopend

Afgelopen dinsdag werd Ruilwinkel 2ekans in de Bomenwijk, Delft officieel geopend. Een artikel met achtergronden over dit initiatief is te vinden op de site van Vestia/Delft. De foto bij dit item is afkomstig van dezelfde internetpagina.
Naar boven

19-10-2011

5000e!! inschrijving ruilwinkel Goes

Ruilwinkel Goes kon op 17 oktober de 5000e inschrijving noteren. Op de site van de ruilwinkel meer over deze mijlpaal. De foto bij dit item is afkomstig van dezelfde site.
Naar boven

18-10-2011

Lunchen in het Oude Westen

Op woensdag 26 oktober is er een gezamenlijke lunch bij ruilpunt Oude Westen met kippensoep en Indische pasteitjes. Wie mee wil doen voor 5 punten graag vooraf opgeven bij de ruilwinkel.
Naar boven

17-10-2011

Winterruilkrant op komst

Storm, regen of rustig vriesweer, medio november wordt de volgende Ruil Je Rijk krant verwacht om het donkere jaargetijde op te vrolijken.

Naar boven

17-10-2011

Herfstvakantie Ruilpunt Oude Westen

Ruilpunt Oude Westen is deze week gesloten vanwege de herfstvakantie gesloten.
Naar boven

13-10-2011

Ruilwinkel gespot in Delft

Een pagina op de site van woningcoörperatie Vestia / gemeente Delft heeft als titel 'Officiële opening van ruilwinkel op dinsdag 19 oktober'. Verderop deze pagina is alles te lezen over het hoe, waarom en waar van deze nieuwe ruilwinkel en wordt iedereen uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening op 19 oktober in het voormalige tankkantoor aan de Lindenlaan 45-47. De foto bij dit item is afkomstig van dezelfde internetpagina van Vestia / gemeente Delft
Naar boven

12-10-2011

Modeshow Kralingen/Crooswijk

Een herfstvakantieactiviteit in Crooswijk. Kom ook naar de modeshow van Het Kleding Paradijs van 14.00 - 16.00 uur. Gratis eten en drinken. Met zang van Angelo Cross en accordeoniste Yvon. De modeshow wordt gehouden op 26 oktober in Huys te Krooswijk - Paradijsplein 1.
Naar boven

12-10-2011

Herfstvakantie ruilwinkel Kralingen/Crooswijk

Ruilwinkel Kralingen/Crooswijk zal i.v.m. de herfstvakantie gesloten zijn van maandag 17-10 t/m 28-10, weer geopend op maandag 31 oktober.
Naar boven

12-10-2011

YouTube filmpjes toegevoegd

Aan de pagina LETS YouTube zijn vandaag 4 filmpjes toegevoegd die eerder in het nieuws voorbij kwamen. Het gaat om de volgende fragmenten: EO filmploeg in ruilwinkel IJsselmonde, heropening ruilwinkel Goes, NOS journaal over ruilwinkel Feijenoord en 10 jaar ruilwinkel Schiebroek.
Naar boven

11-10-2011

250e deelnemer LETS Webwinkel

De 250e deelnemer van de LETS Webwinkel heeft zich aangemeld, het jubileumgetal gaat naar Suzanne van Munster uit Ruilwinkel Feijenoord. Suzanne heeft inmiddels aangegeven het leuk te vinden om haar ruilverhaal te doen, binnenkort dus meer bij het LETS Nieuws over 250 webwinkelaars.
Naar boven

11-10-2011

Protest tegen wegbezuinigen ID Banen

Op 5 oktober was er groot protest op de Coolsingel tegen de plannen van de gemeente om de overgebleven ID banen per juni 2012 weg te bezuinigen. Met name voor de banen in de sector Welzijn zijn vooralsnog geen alternatieven dan ontslag. En dit terwijl alle overgebleven ID-ers, na de bezuinigsronde van enkele jaren terug, behoud van baan was beloofd.
Naar boven

11-10-2011

Dialoog in Crooswijk

Het LETS Paradijs Kralingen/Crooswijk organiseert De Dialoog dit jaar in Huys te Krooswijk vanaf 17.30 uur. De inloop duurt tot 20.00 uur en er is gratis eten en drinken. Wil je meedoen, graag van tevoren aanmelden in de ruilwinkel.

Naar boven

10-10-2011

Ruilwinkel Feijenoord en Het Vliegwiel

In de nieuwsbrief van Het Vliegwiel wordt melding gemaakt van samenwerking met Ruilwinkel Feijenoord. Het Vliegwiel is een project gericht op het "sterker maken" van vrouwen en meiden op het gebied van ontplooiing en ontwikkeling. Hier krijgen ze ondersteuning om zich te ontwikkelen als individu d.m.v. cursussen en workshops. Tevens is dit een plek waar vrijwilligers werkervaring kunnen opdoen met als doel hun eigen competenties te vergroten.

Uit de nieuwsbrief:
Vanaf september is het Vliegwiel een samenwerking aangegaan met de LETS Ruilwinkel gevestigd op de Polderlaan 48a. Een groep vrijwilligsters van het Vliegwiel zetten zich in voor de vernieuwde kleding afdeling van de ruilwinkel. In het Vliegwiel worden alle kledingstukken die bij de ruilwinkel binnenkomen, gesorteerd, indien nodig vermaakt, hersteld of zelfs opgepimpt. Het leuke van deze samenwerking is dat alle verkochte stukken de dames punten oplevert. Met de opgespaarde punten zal een verzenddoos gekocht worden om zo spullen te kunnen sturen naar een weeshuis in een ander land. Wat ook leuk is om te vermelden: de dames mogen een dagdeel komen werken in de winkel, zo doen zij ook nog eens werkervaring op.

Foto bij dit item is afkomstig uit de nieuwsbrief van Het Vliegwiel.
Naar boven

10-10-2011

Nog geen algehele openstelling LETS Webwinkel

De coördinatoren van de LETS Ruilwinkels in Rotterdam hebben besloten om vooralsnog niet over te gaan tot gehele openstelling van de LETS Webwinkel. Er is meer tijd nodig om de gevolgen en de wenselijkheid van een algehele openstelling te kunnen overzien.
Naar boven

09-10-2011

Ruilwinkel IJsselmonde stand

Op zaterdag 1 oktober was ruilwinkel IJsselmonde de hele dag aanwezig met een stand op het openingsfeest van het nieuwe onderkomen deelgemeente IJsselmonde.

Naar boven

05-10-2011

Reminder: Ruilwinkel IJsselmonde 6-10 op Ned. 2

Een reminder voor de uitzending op Nederland 2 over Ruilwinkel IJsselmonde. Deze uitzending is donderdag 6 oktober vanaf 17.05 op Ned. 2, EO programma 'De Helpende Hollander'.
Naar boven

04-10-2011

Webwinkel bijna op 250 deelnemers

In het voorjaar werd de 200e deelnemer bij de LETS Webwinkel ingeschreven. Inmiddels is de teller opgelopen naar 248. De vraag voor de komende weken is: wie wordt de 250e deelnemer en sleept daarmee 25 gratis jubileumpunten in de wacht?
Naar boven

04-10-2011

Winnaars RJR Krant 43 - Zomerpuzzel 2011

Na verloting onder de goede inzenders is de uitslag van de Winterpuzzel 2011, uit de laatst verschenen RJR Krant, bekend.

De eerste prijs van 25 LETS pnt. gaat naar:
L. Klarijsen, ruilpunt Heijplaat

Drie troostprijzen van 10 LETS pnt. gaan naar:
Mevr. Hannewijk, ruilparadijs Kralingen/Crooswijk
Mevr. C. Comijs, ruilwinkel IJsselmonde
Nico van Balen, ruilwinkel Feijenoord

Deelnemers van de Webwinkel krijgen de gewonnen punten op hun ruilwinkelrekening bijgeschreven. Alle winnaars van harte gefeliciteerd en alle overige inzenders bedankt voor het meedoen.
Naar boven

04-10-2011

Ruilwinkel IJsselmonde op weg naar 500 leden

Ruilwinkel IJsselmonde telt nu 489 deelnemers. De winkel wil graag dit jaar nog het feestje van 500 deelnemers vieren. Wie zich nu aan de Kreileroord 222 laat inschrijven en lidnummer 500 op zijn of haar pasje ziet verschijnen, zit helemaal goed met 50 gratis LETS punten, een bosje bloemen, interview ...
Naar boven

04-10-2011

Oplossing Zomerpuzzel 2011

De oplossing van de zomerpuzzel 2011 uit de laatst verschenen RJR Krant luidde: niet op alle dagen rijdt Aboutaleb naar een ruilwinkel in de bokkenwagen. Vandaag worden in een later nieuwsbericht de winnaars bekend gemaakt.
Naar boven

03-10-2011

(K)LETS avond bij De Uitdaging

Aanstaande woensdag 5 oktober is het weer zover, de maandelijkse (K)LETS avond bij ruilwinkel De Uitdaging. Vanaf 19.30 kletsen in een ontspannen sfeer over LETS en andere zaken.
Naar boven

03-10-2011

Ruilwinkel Feijenoord op 1200 deelnemers

Afgelopen zaterdag kon ruilwinkel Feijenoord haar 1200e deelnemer inschrijven.
Naar boven