20-12-2013

Ruilwinkel op weg naar 2014

Vandaag is de laatste openingsdag van de ruilwinkel in 2013.

Afgelopen woensdag hebben de vrijwilligers al met een gezamenlijk etentje het afgelopen ruiljaar geevalueerd en getoost op het nieuwe jaar. De ruilwinkel heeft een goed jaar achter de rug. De winkel zelf is stukje bij beetje opgeknapt, bezoekersaantallen en transacties zijn fors gestegen en ook werden we de eerste ruilwinkel in Nederland met aanbod op internet waarop online gereageerd kan worden. Met dank aan LetsWebshop. Op de achtergrond heeft ook nog een bestuurswisseling plaatsgevonden die momenteel wordt afgerond. Het nieuwe bestuur zal, na het wegvallen van de subsidie in 2012, zeker op zoek gaan naar nieuwe inkomsten om het voortbestaan van de ruilwinkel ook op langere termijn te waarborgen.

Maar bovenal hopen we ook in 2014 weer het ruilpunt te zijn voor iedereen in de buurt, en soms zelfs dat 'tweede' huis' voor buurtbewoners die het niet altijd even gemakkelijk hebben.

Iedereen fijne feestdagen gewenst, een bubbelende proost op het nieuwe jaar en graag tot ziens op internet bij LetsWebshop of in de ruilwinkel aan de Asserweg 413 vanaf 7 januari 2014!
Naar boven

16-12-2013

Eindejaarsberichten uit de ruilwinkel

Het eindejaar nadert snel, hoe sluit de ruilwinkel het jaar 2013 af?

Actie giro 555
Onze actie van maandag 18-11 voor giro 555 Filipijnen is erg succesvol verlopen, de eindstand bedroeg € 193,50. 

Workshops

Dit jaar verzorgen wij nog 2 workshops:
woensdag 27-11 van 10.00 - 12.00u: 3D feestkaarten maken
woensdag 18-12 van 10.00 - 12.00u: Zeepkettingen maken
Bijdrage voor beide workshops is 3 Shop, dit bedrag is incl. koffie en wat lekkers. Wie mee wil doen, kan zich via deze link (o.v.v. naam en gewenste workshop) bij de ruilwinkel aanmelden.

Winkelsluiting rond de feestdagen
De ruilwinkel is gesloten van 23-12 t/m 6-1. (Op maandag 6-1 wordt de winkel opgeruimd, wij zijn weer geopend vanaf dinsdag 7-1). Wij hopen al onze deelnemers dit jaar nog in de winkel te zien! Is het te koud of te glad, word dan ook gratis deelnemer bij LetsWebshop en bekijk ons aanbod online (reageren, bieden, reserveren en online afrekenen met Shops mogelijk!).

Naar boven

13-12-2013

Pop Up Store aan de Peppelweg van startMet het ontsteken van de Duurzame Kerstboom opende Edward Sterenburg, portefeuillehouder deelgemeente HS, op 12-12 de Pop Up Store. De Pop Up Store is een initiatief van Hip & Duurzaam en actief van 12 tot en met 28 december aan de Peppelweg (tegenover de AH) - Rotterdam Schiebroek. In deze ruimte kan tijdens de Pop Up Store weken gewerkt worden in het Open Atelier, worden workshops verzorgd en kunnen duurzame producten van creatieve wijkbewoners ontdekt worden. De PopUpStore is geopend ma t/m za van 10.00 - 17.00u.
Naar boven

13-12-2013

Vandaag Repair Café Noord

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Speciaal winterthema : reparaties aan kapotte fietsverlichting en het repareren van mottengaatjes in je lievelingstrui !

In De Nieuwe Banier - Banierstraat 1 wordt van 15.00 - 17.00u onder leiding van Ariane Lelieveld op 13-12 voor de 4e keer het Repair Café Rotterdam Noord georganiseerd.

Op 13 december draait het allemaal om repareren. Tussen 15:00 uur en 18:00 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters en een fietsenmaker helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad ... lees verder
Naar boven

05-12-2013

Hoor wie klopt daar bij de ruilwinkelVandaag klonk plots een hard geluid
Bij de ruilwinkel op de grote etalageruit
Buiten sprongen Pieten wild op en neer
Met in hun midden een witbebaarde heer

Vrijwilligers van de winkel zonder geld
Kwamen naar de Asserweg voordeur 413 gesneld
Kom maar gauw naar binnen Pieten en Sint
Weg uit de stormachtige westenwind

Pieten strooiden binnen vrolijk met pepernoten en schuimpjes
En Sinterklaas nam plaats achter de balie ruimpjes
Lieve ruilwinkel kijk eens welke verrassingen ik voor jullie heb hier
Werkelijk niet te geloven zakken vol met tweedehands plezier!

Alles wat ik vandaag breng mag aan de klanten worden uitgedeeld voor Shoppies
DVD's, vinyl, boeken, spelletjes, sieraden, kunst, glazen en koppies
Al mijn Spaanse spulletjes kunnen door jullie worden ingenomen
Voordat ik met mijn Pieten weer verdwijn tussen de Schiebroekse bomen

Maar nog even hardop zeggen voordat ik strakjes wegrij op mijn trouwe paard
De ruilwinkel aan de Asserweg is haar Shops meer dan waard
Sinterklaas hoorde hoe goed jullie het dit jaar hebben gedaan
Uit heel mijn goede hart hoop ik dat de ruilwinkel 4ever zal bestaan

Naar boven

29-11-2013

Migratie servers, Lets Rotterdam nachtje offline

Zaterdag 30 november zal de provider van Lets Rotterdam migreren. Dit houd in dat op 30 november vanaf 22.00u alle servers worden uitgeschakeld en verplaatst. Server(s), mail, website en overige functies zullen in de nacht van 30 november naar 1 december offline zijn. De website is dan onbereikbaar en ook mailverkeer is niet mogelijk. Het einde van de migratie is moeilijk in te schatten, maar er wordt vanuit gegaan dat de servers tussen 05.00 en 08.00u. weer online zullen zijn (onverwachte zaken daargelaten).

Naar boven

28-11-2013

Raadpleeg ons aanbod online bij LetsWebshopRuilwinkel Rotterdam Schiebroek is na de zomervakantie van de ruilmunt Punt overgestapt naar de Shop. Belangrijkste reden hiervoor is dat Shop een logischer vergelijkbare waarde van 1 Euro heeft. Een tweede belangrijke wijziging is dat wij een gedeelte van ons aanbod nu ook online plaatsen bij tweedehands LetsWebshop. Daardoor is het mogelijk geworden om al thuis vanachter pc of tablet op ons aanbod te reageren en goederen te reserveren. Bovendien kunnen zelf goederen, die wij niet in de winkel kunnen plaatsen, online geplaatst worden. Om gebruik te maken van de online mogelijkheden is eenmalige registratie bij LetsWebshop noodzakelijk. Daarna kan ons aanbod, na inloggen bij LetsWebshop, gevonden worden onder de nickname 'RuilwinkelHS'. Deelname aan LetsWebshop is geheel gratis, wij hopen daarom steeds meer buurtbewoners ook online van dienst te kunnen zijn.
Volg deze link Voor eenmalige registratie bij LetsWebshop
.
Naar boven

26-11-2013

Verzamel- en ruilbeurs op zondag 1-12

Op zondag  1 december 10.00 - 16.00u vindt een verzamelbeurs plaats waar geruild en gekocht kan worden. Locatie is Centrum DJOJ aan de Antony Duyklaan 7 - Rotterdam-Noord/Kleiwegkwartier en de entree bedraagt 1 euro p.p. Standhouders kunnen vanaf 09.00u terecht om hun tafel in te richten. Er zijn nog maar enkele kramen beschikbaar, reageer snel naar Jan of Eric.

De organisatie van de verzamelbeurs is in handen van Jan (met de nodige ervaring in de organisatie van markten in buurthuizen etc.) en Eric (taxateur, lid van de Philaret-vereniging en vrijwilliger bij diverse wijk- en ruilwinkelsinitiatieven). Het doel van de verzamelbeurs op 1-12 is het terugbrengen van het sociale contact in de verzamelwereld. Standhouders investeren mee door 10 euro te betalen voor een grote tafel om hun verzamelwaar zoals bankbiljetten, munten, penningen, poststukken, postzegels, partijtjes, stripboeken, ansichtkaarten, sigarenbandjes, buttons, speldjes, militaria, aandelen, curiosa, kinderspeelgoed aan de man te brengen. 
Naar boven

25-11-2013

Ruilwinkel haalt € 193,50 op voor actie Giro 555 FilipijnenHet eindbedrag dat de ruilwinkel na ondersteuning van de actie Help Slachtoffers Ramp Filipijnen kan overschrijven is bekend. Eenmalige verkoop op maandag 18-11 en internetverkoop van diverse modelbouwitems leverden in totaal een mooi bedrag van € 193,50 op. De ruilwinkel zal het geld z.s.m. overschrijven naar 555 en bedankt iedereen die de afgelopen week meehielp.
Naar boven

20-11-2013

Update Ruilwinkel actie voor Giro 555

Update actie giro 555: gisteren heeft de winkel nog eens voor € 25,00 verkocht voor de slachtoffers ramp Filipijnen en vandaag kwamen daar nog € 15,00 bij. Via internet zijn ook nog 3 modelbouwitems verkocht. De voorlopige tussenstand van de actie is € 151,50. T/m vrijdag zijn nog 5 modelbouwitems in de aanbieding, ook online te reserveren.
Naar boven

18-11-2013

Ruilwinkel komt met € 111,50 voor Giro 555
Vandaag deed de ruilwinkel mee met de actie giro 555 'Help slachtoffers ramp Filipijnen'. Eenmaling konden goederen uit de ruilwinkel voor Euro's i.p.v. Shops worden gekocht.
Bezoekers reageerden heel positief en de actie bracht € 111,50 op, een heel mooi berdrag dat nog kan hoger kan uitvalen. Een bezoekster leverde namelijk een aantal fraaie modelbouw items in die speciaal bestemd waren voor verkoop ten behoeve van giro 555. De artikelen zijn inmiddels op internet geplaatst. Reageren en reserveren kan vanaf heden, opsturen kan ook tegen kosten koper. Bekijk items online bij LetsWebshop. De ruilwinkel bedankt alle deelnemers en vrijwilligers die vandaag meegewerkt hebben om de actie tot een succes te maken!
Naar boven

14-11-2013

Ruilwinkel doet mee met actie 'Help slachtoffers ramp Filipijnen' op 18-11De ruilwinkel doet mee met de nationale actiedag 'Help slachtoffers ramp Filipijnen' op maandag 18-11 . Alle goederen in de winkel zijn a.s. maandag eenmalig voor geld te koop. De opbrengst van deze ruilwinkelactie gaat naar giro 555 om de slachtoffers van de orkaan te helpen. 
Naar boven

11-11-2013

Etaleuses voor de ruilwinkel

Vrijwilligster Marielle Evers en deelneemster Johanna Sauer (dochter van Knud Sauer, stadswerkplaats skibroek.nu) gaan zich vanaf heden ontfermen over de etalage van de
ruilwinkel. Marielle is van Hip & Duurzaam en Johanna volgt een kunstzinnige opleiding. Gezamenlijk willen zij de etalage, met spulletjes uit de ruilwinkel, aantrekkelijk gaan maken.


Naar boven

05-11-2013

Tweede Workshop Restyle bij de ruilwinkel

De tweede Workshop Restyle bij de ruilwinkel aan de Asserweg 413 vond plaats op zaterdag 2-11 en leverde weer een aantal mooie, gepimpte meubeltjes op. De ruilwinkel overweegt om in 2014 maandelijks een open ruilzaterdag te organiseren met verschillende creatieve workshops.


Naar boven

01-11-2013

Ruilwinkel zaterdag 2-11 geopend

Ruilwinkel Rotterdam Schiebroek is morgen, zaterdag 2 november, geopend van 12.00 - 14.00. Naast een workshop kunnen in de winkel ook normaal spullen geruild worden. Wel geldt in verband met de bezetting een beperkte inname van goederen. Grotere hoeveelheden worden weer ingenomen vanaf a.s. maandag. Morgen, 2 november, is de ruilwinkel van 15.00 - 16.00u met een informatiestand over de winkel en LetsWebshop aanwezig op de Groenmarkt van het Nivon, locatie Dirk Smitsstraat 76 (bij de Noorderbrug).
Naar boven

19-10-2013

Herfstberichten uit de ruilwinkel

De ruilwinkel is vanwege de herfstvakantie gesloten van maandag 21-10 tm vrijdag 26-10. Weer geopend vanaf maandag 28-10. De online ruilhandel gaat wel gewoon verder via LetsWebshop, waar de ruilwinkel honderden advertenties heeft uitstaan. Op zaterdag 2-11 is de ruilwinkel geopend van 12.00 - 14.00u, vanaf 15.00u staan wij op diezelfde dag op de 2dehandsmarkt van het Nivon. Op woensdag 27-11 organiseert de ruilwinkel een Workshop 3D kaarten maken met als thema de feestdagen. Meedoen kan voor 2,5 Shop, of 2,5 Euro voor niet deelnemers van de ruilwinkel, inclusief koffie en wat lekkers.
Naar boven

17-10-2013

Officiele opening ruilwinkel Schiedam op 19-10

Op zaterdag 19 oktober om ca. 14.45 verricht wethouder Johan Grijzen namens de gemeente Schiedam de officiele opening van LETS Ruilwinkel Schiedam. Het feest duurt van 14.00 - 20.00u en wordt vrolijk opgeluisterd door zanger Franky en de bands Daantje en Madame Jeanette & The Peppers. Ook worden verschillende modeshows 'gelopen' met kleding uit de winkel. En natuurlijk is er een scala van door ons verhuurde verkleedspullen te bewonderen. Thema voor de 21e is het Halloween feest. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd, iedereen is van harte welkom op de opening. Het adres van de ruilwinkel is Noordvestsingel 89 in Schiedam.
Naar boven

15-10-2013

Hip en Duurzaam van start op 10-10

Op Dag van de Duurzaamheid 10-10 ging in Rotterdam het initiatief Hip & Duurzaam van start. 

 Hip & Duurzaam is een open netwerk van vrijwilligers, creatieve ondernemers en organisaties in de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg/Schiebroek. Hip & Duurzaam houdt zich bezig met hergebruik, repareren, verduurzamen, upcyclen en restylen van materialen, apparaten en meubels. Hip & Duurzaam is te vinden op de website www.hip-duurzaam.nl

Het startschot voor Hip & Duurzaam vond plaats op basisschool De Wilgenstam en werd verzorgd door het dagelijks bestuur v.d. deelgemeente. Onderstaande fotocollage geeft een impressie. 

Naar boven

09-10-2013

Italiaans bezoek in de ruilwinkelMichela Garau is een Italiaanse studente culturele antropolgie. In het kader van haar studie onderzocht zij veel LETS
systemen in Italie, Frankrijk en Nederland. Vrijdag 27-09 was zij te gast bij de ruilwinkel voor een twee uur durend interview. Op ons verzoek stuurde Michela haar eigen indrukken over het ruilen, in het bijzonder bij Rotterdam Schiebroek.

'Hello, my name is Michela and I’m an Italian student cultural anthropology. I do my thesis research about the economy without money in urban contexts. For this reason I got interested for the LETS system. My research would be a kind of LETS comparison between Italy, France and the Netherlands where I spend the last year of my training. In july I moved to the Netherlands where I lived in Leiden nearly three months and worked as an “au pair” with an Italian family. From there I continued my research.

I started to interview a lot of people from different LETS systems in the Netherlands and at some point I found the reality of LETS Rotterdam. I was surprised by this experience because I saw a lot of LETS systems in Italy, France and the Netherlands, but I had never seen something like a LETS Shop. So, when I found the existence of this one, I was eager to go and see it. 


It wasn’t difficult to get there, just sending an e-mail and making an appointment with the manager of the shop 
was sufficient. So I went to the shop at Asserweg 413 in the north of Rotterdam. The shop comes up like a big bazaar where it’s possible to find all kind of things. The space is well divided in two sections: the ingress is for the objects and another smaller part for the clothes. The payment of all the goods is easy: you just need to sign up at LETS Rotterdam and right away you can begin with the exchange.

I spoke with Peter for two hours and I found that every object has it's LETS price in “Shops” (the LETS money in Rotterdam). You can use the “Shop” either with objects or services exchanges. The LETS Shop in Rotterdam also places advertisements of their goods on the internet by letwebshop.nl so people can actually make 'Shop' transactions form their computer. Finally, I learend there are even seven LETS Shops in Rotterdam.

Getting to know LETS Rotterdam was very interesting for me because in my experience with the LETS in Italy, France and the Netherlands I'd never seen a LETS Shop. I think this idea is genial for different reasons: It's a good way to promote the LETS system, it's a good way to promote social relations, and it's a good way also to promote the idea of recycling.'

Best wishes to all, Michela.

Naar boven

08-10-2013

Nieuwe plek voor CD's en DVD's

De ruilwinkel heeft vandaag een nieuwe 2dehands kast voor CD's en DVD's in gebruik genomen. Een mooie aanwinst voor de winkel die steeds gezelliger wordt en nu nog aantrekkelijker is voor bezoekers die graag muziek en films ruilen. Morgen vanaf 11.00u zijn wij weer geopend.Naar boven

08-10-2013

10-10 Dag van de DuurzaamheidOp donderdag 10 oktober 2013 is het de Dag van de Duurzaamheid en vinden er in heel Nederland duizenden activiteiten plaats! Ecomondo doet dit jaar mee in Rotterdam Hillegersberg Schiebroek. Samen met kinderen van Basisschool de Wilgenstam, vrijwilligers en organisaties in de wijk zet Ecomondo zich in om mensen bewuster te maken van functioneel hergebruik van apparaten, afdankertjes, materialen etc. Oude spullen kunnen best een tweede leven krijgen als kunst of gebruiksvoorwerp, of kunnen simpelweg weer worden gerepareerd, zodat ze weer een tijdje meekunnen. Lees verder op de websote van Ecomonde.
Naar boven

07-10-2013

Coordinator ruilwinkel Alphen overleden

Bij LetsWebshop is het trieste bericht geplaatst over het onverwachte overlijden van Irma Boone, coordinator ruilwinkel Alphen. Irma is begin dit jaar bij onze ruilwinkel op bezoek geweest, zie ook het bericht bij LetsWebshop. Lets Rotterdam wenst alle betrokkenen heel veel sterkte met de verwerking van een groot verlies. 
Naar boven

24-09-2013

Win een Restyle Workshop!!

Beantwoord 2 vragen en win een Restyle Workshop.

LetsWebshop zet zich in voor hergebruik van en funshopping met 2dehands goederen. Een mooi voorbeeld daarvan kwam tot stand op burendag 2013 in ruilwinkel Rotterdam Schiebroek. Tijdens de workshop 'Restylen klein meubilair' werd een ouder, donker uurwerk omgetoverd tot een sprookjesachtige Wall Wellness, een waar Musthave Muurobject!
Misschien zelfs wel een van de uurwerken die een zanger en componist in gedachten had tijdens het schrijven van zijn klokkensong in 2001. Bewonder de klok, bestudeer de songtekst en ga door naar de prijsvraag  ...
 
 

Wandklok gerestyled door Tosca Schoenmakers op 21-09 tijdens de
Rubbish Design Workshop 'Klein Meubilair Restylen' in ruilwinkel Schiebroek


 


I once had a qilded clock
Constructed in la Belle Epoque
The hour hand broke, now it won't turn back
So long, so long, so long

I once had a sundial too
But green and wild my garden grew
The undergrowth obscured the view
So long, so long, so long


 

I grew up in a house of clocks
And late at night I'd sometimes walk
Listening to their rhythmic talk
So long, so long, so long

Clocks that sang in ringing chimes
To take the measure of the times
Clocks that spoke in wordless rhymes,
So long, so long , so long


Prijsvraag Vragen:


1 Wie verzorgde de workhshop op 21-09? (Niet zo moeilijk toch?)
2 Wie schreef bovenstaande song? (Moeilijk? Bekijk de bijbehorende YouTube opname)
 

Stuur de 2 juiste antwoorden naar prijsvraag@letswebshop.nl en maak kans op een gratis Restyle workshop! Inzenden kan tot de Dag van de Duurzaamheid, 10-10! 

Naar boven

22-09-2013

Burendag 21-09 in de ruilwinkel
De ruilwinkel aan de Asserweg 413 deed op zaterdag 21-09 mee aan Burendag 2013 en de open dag van Skibroek. Voor elven hadden de vrijwilligers van de ruilwinkel alle tafels, foldycaps kraampjes en ruilspulletjes al buiten staan. Het 'pretpakket' van het Oranje Fonds met ballonnen en slingers gaf een extra feestelijke tint aan de straat. Een nieuwtje op deze ruilzaterdag was de mogelijkheid om goederen 'online' met Shops te betalen via LetsWebshop.
Tussen 12.00 - 16.00u stapten vele Schiebroekse en verdere buren de winkel in en uit. Onder de bezoekers ook deelgemeentebestuurders waarbij Edward Sterenborg (PVDA) veel belangstelling toonde voor de Workshop 'Restylen klein meubilair' verzorgd door Rubbish Design. Kleine meubeltjes van thuis of uit de ruilwinkel konden onder begeleiding van Ankie Wessels 'gepimpt' worden. Pimpproject van de dag was de thuisklok van Tosca Schoenmakers, een donker en ouder uurwerk dat een ware metamorfose onderging (onderste twee foto's).
De ruilwinkel bedankt alle vrijwilligers en helpers, de kraamhouders, het Oranje Fonds, Ankie Wessels, workshoppers en alle bezoekers voor de bijzondere burendag 2013 in Schiebroek.
Naar boven

18-09-2013

Ruilzaterdag 21-09

Het is bijna zover en ook het weer lijkt te gaan meewerken. In het kader van Burendag is de ruilwinkel aan de Asserweg op zaterdag 21 september geopend van 12.00 - 16.00u. Gedurende de openingsuren wordt een CD DVD Vinylmarkt gehouden, kraamhouders kunnen nog aanschuiven. Handel mogelijk zowel in Euro's als in Shops. Van 13.00 - 15.00u geeft Ankie Wessels van Rubbish Design een workshop 'Klein meubilair restylen'. Meedoen kan voor 15 euro, graag een klein meubelstuk van huis meenemen wat ter plekke zal worden gerestyld. Buiten deze activiteiten kan ook gewoon geruild worden in de winkel. Behalve de ruilwinkel zijn ook alle andere projecten aan de Asserweg op zaterdag 21-9 vrij te bezoeken. We hopen veel bezoekers uit Schiebroek en daarbuiten te mogen begroeten!
Naar boven

09-09-2013

Rubbish Design op bezoek in de ruilwinkel

Vanmiddag was Ankie Wessels van Rubbish Design op bezoek bij de ruilwinkel. Het gesprek leverde direct al aanknopingspunten op om in het kader van 'reststoffen' samen iets te doen. De eerste afspraak is op zaterdag 21 september als ruilwinkel Schiebroek in het kader van burendag geopend is van 12.00 - 16.00u (zie ook vorige bericht). Bij minimaal 5 deelnemers zal Ankie een workshop 'Restylen' verzorgen. Deelnemers kunnen dan een van huis meegenomen klein meubelstuk, liefst van hout, onder begeleiding van Anke restylen. Rubbish Design zorgt voor de benodigde materialen. De workshop wordt gehouden van 13.00 - 15.00u en kost 15 Euro. Er is beperkt plaats, aanmelden liefst z.s.m. via het volgende e-mailadres

Naar boven

08-09-2013

CD DVD Vinyl ruilmarkt op 21-09Ruilwinkel Schiebroek in Rotterdam is op zaterdag 21 september (burendag) geopend. Bij voldoende belangstelling wordt een speciale CD - DVD - Vinylmarkt georganiseerd. De bedoeling is dat bezoekers die deelnemer zijn bij ruilwinkel Schiebroek of LetsWebshop kunnen betalen met Shops. Niet deelnemers betalen met Euro's. Wie belangstelling heeft om een kraam te huren (kosten 5 euro per 1,5 meter) kan zich opgeven via de volgende link.  
Naar boven

03-09-2013

Ruilwinkel op woensdag 4-9 uurtje later geopend

In verband met bestuurlijk overleg is Ruilwinkel Rotterdam Schiebroek op woensdag 4-9 een uur later geopend, dus i.p.v. 11.00u om 12.00u.
Naar boven

31-08-2013

Ruilwinkel vanaf maandag weer geopendNa vier weken vakantie en een opruimweek, is Ruilwinkel Rotterdam Schiebroek vanaf maandag 2 september weer dagelijks geopend van 11.00 - 16.00u. Grote verandering na de vakantie is de overstap van de Punt (t.w.v. 1/2 Euro) naar de Shop (t.w.v. 1 Euro). De saldo's zijn inmiddels aangepast, nieuw ingebrachte artikelen (met een witte sticker) worden vanaf heden geprijst in Shops. Let op: oude artikelen (overige kleuren stickers) zijn nog geprijsd in Punten en worden bij afname verrekend in Shops.
Ook plaatsen wij vanaf komende week weer een gedeelte van ons winkelaanbod bij LetsWebshop.nl (onder de nickname RuilwinkelsHS). Wie zich inschrijft bij LetsWebshop kan op onze goederen bieden en/of onze goederen reserveren.

Wij zien iedereen graag weer langskomen in de winkel en/of op internet.
Naar boven

26-07-2013

Laatste keer ruilen voor de zomerstop

Vandaag is de ruilwinkel voor de laatste keer voor de zomerstop geopend. Hierna zijn wij 4 weken gesloten vanwege vakantie en de week aansluitend vanwege opruimwerkzaamheden. Iedereen is weer van harte welkom vanaf maandag 2 september. Ook vanaf maandag 2 september stappen wij over op een nieuwe ruilmunt, de Shop, met de nieuwe waarde van 1 Euro. Zie ook de berichten van 1-7 (Zomernieuwsbrief) en 16-07 (Interlokaal ruilverkeer binnen Rotterdam/Schiedam) in deze nieuwsrubriek.
Naar boven

16-07-2013

Interlokaal ruilverkeer binnen Rotterdam/Schiedam

Zoals aangekondigd in de nieuwsbrief van 1 juli, veranderen per 2-9 een aantal zaken bij ruilwinkel Schiebroek. Een aanvulling daarop is het interlokale ruilverkeer, ofwel het winkelen door deelnemers van aangesloten ruilwinkels bij ruilwinkel Schiebroek.

Ons uitgangspunt hierbij wordt: wil een deelnemers uit een andere Rotterdamse ruilwinkel of ruilwinkel Schiedam bij ons iets kopen, dan wordt hij/zij eerst bij ons ingeschreven (op vertoon van het ruilpasje hoeft niet opnieuw gelegitimeerd te worden). Ruilen is alleen mogelijk bij voldoende saldo (zoals dit ook geldt voor onze eigen deelnemers). Transacties worden vervolgens intern afgehandeld. Een deelnemer kan wel saldotegoed laten overschrijven uit de eigen ruilwinkel, maar moet dan zelf het initiatief nemen. Dat kan door in de eigen ruilwinkel een verzoek te doen tot overschrijving van saldotegoed. Zo gauw wij hierover een e-mail ontvangen, zullen wij het verzoek z.s.m. administratief verwerken.
 
De Rotterdamse ruilwinkels en ruilwinkel Schiedam zijn inmiddels op de hoogte gesteld van ons gewijzigde uitgangspunt. Of zij ons nieuwe beleid overnemen, is nog niet bekend.

Naar boven

01-07-2013

Zomernieuwsbrief
Beste deelnemers Ruilwinkel Schiebroek,
De ruilwinkel is deze zomer met vakantie van 29 juli t/m 23 augustus. Ook in de week van 26 t/m 30 augustus is de ruilwinkel gesloten. In deze week wordt grondig schoongemaakt, het magazijn opgeruimd en omgeschakeld van Punt naar Shop (zie verderop in deze nieuwsbrief). De winkel is weer geopend op maandag 2 september. Vanaf deze datum gelden enkele nieuwe spelregels:
Inname goederen
Na 15.30u worden geen goederen meer ingenomen. Ingebrachte goederen moeten altijd heel, schoon en compleet zijn.

Mededelingenbord
Op het mededelingenbord aan de muur achter de balie zal voortaan te zien zijn welke artikelen nooit of tijdelijk niet worden aangenomen. Houdt dit bord in de gaten om teleurstelling te voorkomen.
Retour goederen
Deelnemers die goederen na 2 maanden retour willen, worden nu nog gebeld. Na de zomervakantie liggen er op de balie formulieren waarop deelnemers (die niet verkochte goederen retour willen) ingebrachte goederen + datum van inname kunnen noteren. Met dit formulier dragen deelnemers er zelf zorg voor dat niet verkochte goederen voor het einde van de 2 maanden termijn zijn terug gehaald. Niet teruggehaalde goederen vervallen na 2 maanden automatisch aan de ruilwinkel.
Nieuwe ruilmunt Shop en nieuwe waarde van de ruilmunt
Momenteel worden goederen en diensten bij de ruilwinkel verhandeld voor punten t.w.v. ½ Euro. Dit gaat veranderen. De nieuwe ruilmunt wordt de Shop t.w.v. 1 Euro . Na de zomervakantie worden alle artikelen geprijsd in Shops en zijn ook alle ruiltegoeden aangepast. Let op: zowel de nieuwe prijzen als de ruiltegoeden worden bij deze omschakeling gehalveerd (net als destijds bij de omschakeling van de gulden naar de euro).
Internet
Ruilwinkel Schiebroek is dit jaar begonnen met het gedeeltelijk plaatsen van het winkelaanbod bij www.letswebshop.nl (de ruilwinkel is actief bij LetsWebshop onder de naam RuilwinkelHS). Aanbod is daar vooraf in te zien, te reserveren en er kan op geboden worden.
Ook LetsWebshop hanteert de ruilmunt Shop t.w.v. 1 Euro. In de winkel is inmiddels een 2e computer geplaatst waarop deelnemers van de ruiwinkel en/of LetsWebshop in de toekomst steeds meer zelf ruiltransacties kunnen regelen.
Website en Twitter
Ruilwinkel Schiebroek heeft een eigen website in gebruik genomen. De link naar deze website is www.lets-rotterdam.nl . Ook is de ruilwinkel actief geworden op Twitter onder de naam RuilwinkelSchiebroek, de link naar deze Twitterpagina is https://twitter.com/LETSRotterdamHS
 
Ruilwinkel Schiebroek wenst alle deelnemers een mooie zomervakantie en graag tot ziens in de winkel of op internet!
Naar boven

29-06-2013

10e vrijwilliger voor ruilwinkel Schiebroek

Gisteren is Lennard officieel van start gegaan als vrijwilliger bij ruilwinkel Schiebroek. Zijn deelname brengt het totaal aantal vrijwilligers bij de ruilwinkel op het respectabele aantal van 10. Detail: door het stopzetten van de subsidie, kan de ruilwinkel geen reiskosten voor vrijwilligers meer financieren. Lennard wilde wel fietsen, maar beschikte niet over een fiets. Een van de deelnemers van de ruilwinkel regelde een tweedehands fiets voor hem voor 80 punten! Ruilen lukt bij LETS!

Naar boven

28-06-2013

Ruilwinkels Schiedam en Schiebroek werken samen

De nieuw geopende ruilwinkel Schiedam en ruilwinkel Schiebroek hebben na overleg besloten dat deelnemers uit beide winkels bij elkaar 'over de vloer' kunnen komen. Op vertoon van een geldige ruilpas en controle op voldoende saldo, kunnen deelnemers goederen uit beide winkels aanschaffen, de ruilwinkels zorgen voor een correcte administratieve afhandeling.
Naar boven

24-06-2013

2de computer in de ruilwinkel

Vandaag is in LETS Ruilwinkel Rotterdam HS een snellere 2e computer geplaatst waarop ook deelnemers aan de slag kunnen met internetruilen. Met dank aan vrijwilligerster Marielle (en haar man).
Naar boven

08-06-2013

Aangeboden bij LETS Rotterdam Schiebroek

LETS Rotterdam HS plaatst artikelen online bij LetsWebshop. Wie deelhemer is bij LetsWebshop, kan deze artikelen reserveren of erop bieden. Recent geplaatst aanbod:

Stoeltje

DVD Speler
Halogeenstraler
Citruspers
Naar boven

17-05-2013

Samenwerking DUS en LetsWebshop

Vanaf heden is samenwerking tot stand gekomen tussen DUS en LetsWebshop. DUS staat voor Duurzame Uitleen Service en is bedoeld voor alle Rotterdammers e.o. die artikelen willen lenen die maar af en toe nodig zijn. DUS heeft artikelen te leen op het gebied van: sport & spel, huishouden, gereedschappen, kampeer-en recreatieartikelen.Maar ook voor kinderfeestjes zijn er verschillende Themakoffers in het assortiment. Een extra service van DUS is het Vakantieproject.

 

Ook DUS is deelnemer geworden van LetsWebshop, waardoor deenemers bij LetsWebshop DUS artikelen kunnen lenen tegen vergoeding van Shops. Voorwaarde is wel dat eerst -gratis- wordt ingeschreven als DUS deelnemer
(bezoek hiervoor het Centrale Magazijn van DUS, Horatiusstraat 50 - Rotterdam).
Na inschrijving kunnen te lenen DUS artikelen vergoed
worden door zelf online het vereiste aantal Shops over te schrijven naar DUS.

 

Alle informatie over DUS is te vinden op de site van LETS Rotterdam.

Naar boven