24-09-2013

Win een Restyle Workshop!!

Beantwoord 2 vragen en win een Restyle Workshop.

LetsWebshop zet zich in voor hergebruik van en funshopping met 2dehands goederen. Een mooi voorbeeld daarvan kwam tot stand op burendag 2013 in ruilwinkel Rotterdam Schiebroek. Tijdens de workshop 'Restylen klein meubilair' werd een ouder, donker uurwerk omgetoverd tot een sprookjesachtige Wall Wellness, een waar Musthave Muurobject!
Misschien zelfs wel een van de uurwerken die een zanger en componist in gedachten had tijdens het schrijven van zijn klokkensong in 2001. Bewonder de klok, bestudeer de songtekst en ga door naar de prijsvraag  ...
 
 

Wandklok gerestyled door Tosca Schoenmakers op 21-09 tijdens de
Rubbish Design Workshop 'Klein Meubilair Restylen' in ruilwinkel Schiebroek


 


I once had a qilded clock
Constructed in la Belle Epoque
The hour hand broke, now it won't turn back
So long, so long, so long

I once had a sundial too
But green and wild my garden grew
The undergrowth obscured the view
So long, so long, so long


 

I grew up in a house of clocks
And late at night I'd sometimes walk
Listening to their rhythmic talk
So long, so long, so long

Clocks that sang in ringing chimes
To take the measure of the times
Clocks that spoke in wordless rhymes,
So long, so long , so long


Prijsvraag Vragen:


1 Wie verzorgde de workhshop op 21-09? (Niet zo moeilijk toch?)
2 Wie schreef bovenstaande song? (Moeilijk? Bekijk de bijbehorende YouTube opname)
 

Stuur de 2 juiste antwoorden naar prijsvraag@letswebshop.nl en maak kans op een gratis Restyle workshop! Inzenden kan tot de Dag van de Duurzaamheid, 10-10! 

Naar boven

22-09-2013

Burendag 21-09 in de ruilwinkel
De ruilwinkel aan de Asserweg 413 deed op zaterdag 21-09 mee aan Burendag 2013 en de open dag van Skibroek. Voor elven hadden de vrijwilligers van de ruilwinkel alle tafels, foldycaps kraampjes en ruilspulletjes al buiten staan. Het 'pretpakket' van het Oranje Fonds met ballonnen en slingers gaf een extra feestelijke tint aan de straat. Een nieuwtje op deze ruilzaterdag was de mogelijkheid om goederen 'online' met Shops te betalen via LetsWebshop.
Tussen 12.00 - 16.00u stapten vele Schiebroekse en verdere buren de winkel in en uit. Onder de bezoekers ook deelgemeentebestuurders waarbij Edward Sterenborg (PVDA) veel belangstelling toonde voor de Workshop 'Restylen klein meubilair' verzorgd door Rubbish Design. Kleine meubeltjes van thuis of uit de ruilwinkel konden onder begeleiding van Ankie Wessels 'gepimpt' worden. Pimpproject van de dag was de thuisklok van Tosca Schoenmakers, een donker en ouder uurwerk dat een ware metamorfose onderging (onderste twee foto's).
De ruilwinkel bedankt alle vrijwilligers en helpers, de kraamhouders, het Oranje Fonds, Ankie Wessels, workshoppers en alle bezoekers voor de bijzondere burendag 2013 in Schiebroek.
Naar boven

18-09-2013

Ruilzaterdag 21-09

Het is bijna zover en ook het weer lijkt te gaan meewerken. In het kader van Burendag is de ruilwinkel aan de Asserweg op zaterdag 21 september geopend van 12.00 - 16.00u. Gedurende de openingsuren wordt een CD DVD Vinylmarkt gehouden, kraamhouders kunnen nog aanschuiven. Handel mogelijk zowel in Euro's als in Shops. Van 13.00 - 15.00u geeft Ankie Wessels van Rubbish Design een workshop 'Klein meubilair restylen'. Meedoen kan voor 15 euro, graag een klein meubelstuk van huis meenemen wat ter plekke zal worden gerestyld. Buiten deze activiteiten kan ook gewoon geruild worden in de winkel. Behalve de ruilwinkel zijn ook alle andere projecten aan de Asserweg op zaterdag 21-9 vrij te bezoeken. We hopen veel bezoekers uit Schiebroek en daarbuiten te mogen begroeten!
Naar boven

09-09-2013

Rubbish Design op bezoek in de ruilwinkel

Vanmiddag was Ankie Wessels van Rubbish Design op bezoek bij de ruilwinkel. Het gesprek leverde direct al aanknopingspunten op om in het kader van 'reststoffen' samen iets te doen. De eerste afspraak is op zaterdag 21 september als ruilwinkel Schiebroek in het kader van burendag geopend is van 12.00 - 16.00u (zie ook vorige bericht). Bij minimaal 5 deelnemers zal Ankie een workshop 'Restylen' verzorgen. Deelnemers kunnen dan een van huis meegenomen klein meubelstuk, liefst van hout, onder begeleiding van Anke restylen. Rubbish Design zorgt voor de benodigde materialen. De workshop wordt gehouden van 13.00 - 15.00u en kost 15 Euro. Er is beperkt plaats, aanmelden liefst z.s.m. via het volgende e-mailadres

Naar boven

08-09-2013

CD DVD Vinyl ruilmarkt op 21-09Ruilwinkel Schiebroek in Rotterdam is op zaterdag 21 september (burendag) geopend. Bij voldoende belangstelling wordt een speciale CD - DVD - Vinylmarkt georganiseerd. De bedoeling is dat bezoekers die deelnemer zijn bij ruilwinkel Schiebroek of LetsWebshop kunnen betalen met Shops. Niet deelnemers betalen met Euro's. Wie belangstelling heeft om een kraam te huren (kosten 5 euro per 1,5 meter) kan zich opgeven via de volgende link.  
Naar boven

03-09-2013

Ruilwinkel op woensdag 4-9 uurtje later geopend

In verband met bestuurlijk overleg is Ruilwinkel Rotterdam Schiebroek op woensdag 4-9 een uur later geopend, dus i.p.v. 11.00u om 12.00u.
Naar boven