26-07-2013

Laatste keer ruilen voor de zomerstop

Vandaag is de ruilwinkel voor de laatste keer voor de zomerstop geopend. Hierna zijn wij 4 weken gesloten vanwege vakantie en de week aansluitend vanwege opruimwerkzaamheden. Iedereen is weer van harte welkom vanaf maandag 2 september. Ook vanaf maandag 2 september stappen wij over op een nieuwe ruilmunt, de Shop, met de nieuwe waarde van 1 Euro. Zie ook de berichten van 1-7 (Zomernieuwsbrief) en 16-07 (Interlokaal ruilverkeer binnen Rotterdam/Schiedam) in deze nieuwsrubriek.
Naar boven

16-07-2013

Interlokaal ruilverkeer binnen Rotterdam/Schiedam

Zoals aangekondigd in de nieuwsbrief van 1 juli, veranderen per 2-9 een aantal zaken bij ruilwinkel Schiebroek. Een aanvulling daarop is het interlokale ruilverkeer, ofwel het winkelen door deelnemers van aangesloten ruilwinkels bij ruilwinkel Schiebroek.

Ons uitgangspunt hierbij wordt: wil een deelnemers uit een andere Rotterdamse ruilwinkel of ruilwinkel Schiedam bij ons iets kopen, dan wordt hij/zij eerst bij ons ingeschreven (op vertoon van het ruilpasje hoeft niet opnieuw gelegitimeerd te worden). Ruilen is alleen mogelijk bij voldoende saldo (zoals dit ook geldt voor onze eigen deelnemers). Transacties worden vervolgens intern afgehandeld. Een deelnemer kan wel saldotegoed laten overschrijven uit de eigen ruilwinkel, maar moet dan zelf het initiatief nemen. Dat kan door in de eigen ruilwinkel een verzoek te doen tot overschrijving van saldotegoed. Zo gauw wij hierover een e-mail ontvangen, zullen wij het verzoek z.s.m. administratief verwerken.
 
De Rotterdamse ruilwinkels en ruilwinkel Schiedam zijn inmiddels op de hoogte gesteld van ons gewijzigde uitgangspunt. Of zij ons nieuwe beleid overnemen, is nog niet bekend.

Naar boven

01-07-2013

Zomernieuwsbrief
Beste deelnemers Ruilwinkel Schiebroek,
De ruilwinkel is deze zomer met vakantie van 29 juli t/m 23 augustus. Ook in de week van 26 t/m 30 augustus is de ruilwinkel gesloten. In deze week wordt grondig schoongemaakt, het magazijn opgeruimd en omgeschakeld van Punt naar Shop (zie verderop in deze nieuwsbrief). De winkel is weer geopend op maandag 2 september. Vanaf deze datum gelden enkele nieuwe spelregels:
Inname goederen
Na 15.30u worden geen goederen meer ingenomen. Ingebrachte goederen moeten altijd heel, schoon en compleet zijn.

Mededelingenbord
Op het mededelingenbord aan de muur achter de balie zal voortaan te zien zijn welke artikelen nooit of tijdelijk niet worden aangenomen. Houdt dit bord in de gaten om teleurstelling te voorkomen.
Retour goederen
Deelnemers die goederen na 2 maanden retour willen, worden nu nog gebeld. Na de zomervakantie liggen er op de balie formulieren waarop deelnemers (die niet verkochte goederen retour willen) ingebrachte goederen + datum van inname kunnen noteren. Met dit formulier dragen deelnemers er zelf zorg voor dat niet verkochte goederen voor het einde van de 2 maanden termijn zijn terug gehaald. Niet teruggehaalde goederen vervallen na 2 maanden automatisch aan de ruilwinkel.
Nieuwe ruilmunt Shop en nieuwe waarde van de ruilmunt
Momenteel worden goederen en diensten bij de ruilwinkel verhandeld voor punten t.w.v. ½ Euro. Dit gaat veranderen. De nieuwe ruilmunt wordt de Shop t.w.v. 1 Euro . Na de zomervakantie worden alle artikelen geprijsd in Shops en zijn ook alle ruiltegoeden aangepast. Let op: zowel de nieuwe prijzen als de ruiltegoeden worden bij deze omschakeling gehalveerd (net als destijds bij de omschakeling van de gulden naar de euro).
Internet
Ruilwinkel Schiebroek is dit jaar begonnen met het gedeeltelijk plaatsen van het winkelaanbod bij www.letswebshop.nl (de ruilwinkel is actief bij LetsWebshop onder de naam RuilwinkelHS). Aanbod is daar vooraf in te zien, te reserveren en er kan op geboden worden.
Ook LetsWebshop hanteert de ruilmunt Shop t.w.v. 1 Euro. In de winkel is inmiddels een 2e computer geplaatst waarop deelnemers van de ruiwinkel en/of LetsWebshop in de toekomst steeds meer zelf ruiltransacties kunnen regelen.
Website en Twitter
Ruilwinkel Schiebroek heeft een eigen website in gebruik genomen. De link naar deze website is www.lets-rotterdam.nl . Ook is de ruilwinkel actief geworden op Twitter onder de naam RuilwinkelSchiebroek, de link naar deze Twitterpagina is https://twitter.com/LETSRotterdamHS
 
Ruilwinkel Schiebroek wenst alle deelnemers een mooie zomervakantie en graag tot ziens in de winkel of op internet!
Naar boven