20-12-2013

Ruilwinkel op weg naar 2014

Vandaag is de laatste openingsdag van de ruilwinkel in 2013.

Afgelopen woensdag hebben de vrijwilligers al met een gezamenlijk etentje het afgelopen ruiljaar geevalueerd en getoost op het nieuwe jaar. De ruilwinkel heeft een goed jaar achter de rug. De winkel zelf is stukje bij beetje opgeknapt, bezoekersaantallen en transacties zijn fors gestegen en ook werden we de eerste ruilwinkel in Nederland met aanbod op internet waarop online gereageerd kan worden. Met dank aan LetsWebshop. Op de achtergrond heeft ook nog een bestuurswisseling plaatsgevonden die momenteel wordt afgerond. Het nieuwe bestuur zal, na het wegvallen van de subsidie in 2012, zeker op zoek gaan naar nieuwe inkomsten om het voortbestaan van de ruilwinkel ook op langere termijn te waarborgen.

Maar bovenal hopen we ook in 2014 weer het ruilpunt te zijn voor iedereen in de buurt, en soms zelfs dat 'tweede' huis' voor buurtbewoners die het niet altijd even gemakkelijk hebben.

Iedereen fijne feestdagen gewenst, een bubbelende proost op het nieuwe jaar en graag tot ziens op internet bij LetsWebshop of in de ruilwinkel aan de Asserweg 413 vanaf 7 januari 2014!
Naar boven

16-12-2013

Eindejaarsberichten uit de ruilwinkel

Het eindejaar nadert snel, hoe sluit de ruilwinkel het jaar 2013 af?

Actie giro 555
Onze actie van maandag 18-11 voor giro 555 Filipijnen is erg succesvol verlopen, de eindstand bedroeg € 193,50. 

Workshops

Dit jaar verzorgen wij nog 2 workshops:
woensdag 27-11 van 10.00 - 12.00u: 3D feestkaarten maken
woensdag 18-12 van 10.00 - 12.00u: Zeepkettingen maken
Bijdrage voor beide workshops is 3 Shop, dit bedrag is incl. koffie en wat lekkers. Wie mee wil doen, kan zich via deze link (o.v.v. naam en gewenste workshop) bij de ruilwinkel aanmelden.

Winkelsluiting rond de feestdagen
De ruilwinkel is gesloten van 23-12 t/m 6-1. (Op maandag 6-1 wordt de winkel opgeruimd, wij zijn weer geopend vanaf dinsdag 7-1). Wij hopen al onze deelnemers dit jaar nog in de winkel te zien! Is het te koud of te glad, word dan ook gratis deelnemer bij LetsWebshop en bekijk ons aanbod online (reageren, bieden, reserveren en online afrekenen met Shops mogelijk!).

Naar boven

13-12-2013

Pop Up Store aan de Peppelweg van startMet het ontsteken van de Duurzame Kerstboom opende Edward Sterenburg, portefeuillehouder deelgemeente HS, op 12-12 de Pop Up Store. De Pop Up Store is een initiatief van Hip & Duurzaam en actief van 12 tot en met 28 december aan de Peppelweg (tegenover de AH) - Rotterdam Schiebroek. In deze ruimte kan tijdens de Pop Up Store weken gewerkt worden in het Open Atelier, worden workshops verzorgd en kunnen duurzame producten van creatieve wijkbewoners ontdekt worden. De PopUpStore is geopend ma t/m za van 10.00 - 17.00u.
Naar boven

13-12-2013

Vandaag Repair Café Noord

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Speciaal winterthema : reparaties aan kapotte fietsverlichting en het repareren van mottengaatjes in je lievelingstrui !

In De Nieuwe Banier - Banierstraat 1 wordt van 15.00 - 17.00u onder leiding van Ariane Lelieveld op 13-12 voor de 4e keer het Repair Café Rotterdam Noord georganiseerd.

Op 13 december draait het allemaal om repareren. Tussen 15:00 uur en 18:00 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters en een fietsenmaker helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad ... lees verder
Naar boven

05-12-2013

Hoor wie klopt daar bij de ruilwinkelVandaag klonk plots een hard geluid
Bij de ruilwinkel op de grote etalageruit
Buiten sprongen Pieten wild op en neer
Met in hun midden een witbebaarde heer

Vrijwilligers van de winkel zonder geld
Kwamen naar de Asserweg voordeur 413 gesneld
Kom maar gauw naar binnen Pieten en Sint
Weg uit de stormachtige westenwind

Pieten strooiden binnen vrolijk met pepernoten en schuimpjes
En Sinterklaas nam plaats achter de balie ruimpjes
Lieve ruilwinkel kijk eens welke verrassingen ik voor jullie heb hier
Werkelijk niet te geloven zakken vol met tweedehands plezier!

Alles wat ik vandaag breng mag aan de klanten worden uitgedeeld voor Shoppies
DVD's, vinyl, boeken, spelletjes, sieraden, kunst, glazen en koppies
Al mijn Spaanse spulletjes kunnen door jullie worden ingenomen
Voordat ik met mijn Pieten weer verdwijn tussen de Schiebroekse bomen

Maar nog even hardop zeggen voordat ik strakjes wegrij op mijn trouwe paard
De ruilwinkel aan de Asserweg is haar Shops meer dan waard
Sinterklaas hoorde hoe goed jullie het dit jaar hebben gedaan
Uit heel mijn goede hart hoop ik dat de ruilwinkel 4ever zal bestaan

Naar boven