29-11-2013

Migratie servers, Lets Rotterdam nachtje offline

Zaterdag 30 november zal de provider van Lets Rotterdam migreren. Dit houd in dat op 30 november vanaf 22.00u alle servers worden uitgeschakeld en verplaatst. Server(s), mail, website en overige functies zullen in de nacht van 30 november naar 1 december offline zijn. De website is dan onbereikbaar en ook mailverkeer is niet mogelijk. Het einde van de migratie is moeilijk in te schatten, maar er wordt vanuit gegaan dat de servers tussen 05.00 en 08.00u. weer online zullen zijn (onverwachte zaken daargelaten).

Naar boven

28-11-2013

Raadpleeg ons aanbod online bij LetsWebshopRuilwinkel Rotterdam Schiebroek is na de zomervakantie van de ruilmunt Punt overgestapt naar de Shop. Belangrijkste reden hiervoor is dat Shop een logischer vergelijkbare waarde van 1 Euro heeft. Een tweede belangrijke wijziging is dat wij een gedeelte van ons aanbod nu ook online plaatsen bij tweedehands LetsWebshop. Daardoor is het mogelijk geworden om al thuis vanachter pc of tablet op ons aanbod te reageren en goederen te reserveren. Bovendien kunnen zelf goederen, die wij niet in de winkel kunnen plaatsen, online geplaatst worden. Om gebruik te maken van de online mogelijkheden is eenmalige registratie bij LetsWebshop noodzakelijk. Daarna kan ons aanbod, na inloggen bij LetsWebshop, gevonden worden onder de nickname 'RuilwinkelHS'. Deelname aan LetsWebshop is geheel gratis, wij hopen daarom steeds meer buurtbewoners ook online van dienst te kunnen zijn.
Volg deze link Voor eenmalige registratie bij LetsWebshop
.
Naar boven

26-11-2013

Verzamel- en ruilbeurs op zondag 1-12

Op zondag  1 december 10.00 - 16.00u vindt een verzamelbeurs plaats waar geruild en gekocht kan worden. Locatie is Centrum DJOJ aan de Antony Duyklaan 7 - Rotterdam-Noord/Kleiwegkwartier en de entree bedraagt 1 euro p.p. Standhouders kunnen vanaf 09.00u terecht om hun tafel in te richten. Er zijn nog maar enkele kramen beschikbaar, reageer snel naar Jan of Eric.

De organisatie van de verzamelbeurs is in handen van Jan (met de nodige ervaring in de organisatie van markten in buurthuizen etc.) en Eric (taxateur, lid van de Philaret-vereniging en vrijwilliger bij diverse wijk- en ruilwinkelsinitiatieven). Het doel van de verzamelbeurs op 1-12 is het terugbrengen van het sociale contact in de verzamelwereld. Standhouders investeren mee door 10 euro te betalen voor een grote tafel om hun verzamelwaar zoals bankbiljetten, munten, penningen, poststukken, postzegels, partijtjes, stripboeken, ansichtkaarten, sigarenbandjes, buttons, speldjes, militaria, aandelen, curiosa, kinderspeelgoed aan de man te brengen. 
Naar boven

25-11-2013

Ruilwinkel haalt 193,50 op voor actie Giro 555 FilipijnenHet eindbedrag dat de ruilwinkel na ondersteuning van de actie Help Slachtoffers Ramp Filipijnen kan overschrijven is bekend. Eenmalige verkoop op maandag 18-11 en internetverkoop van diverse modelbouwitems leverden in totaal een mooi bedrag van € 193,50 op. De ruilwinkel zal het geld z.s.m. overschrijven naar 555 en bedankt iedereen die de afgelopen week meehielp.
Naar boven

20-11-2013

Update Ruilwinkel actie voor Giro 555

Update actie giro 555: gisteren heeft de winkel nog eens voor € 25,00 verkocht voor de slachtoffers ramp Filipijnen en vandaag kwamen daar nog € 15,00 bij. Via internet zijn ook nog 3 modelbouwitems verkocht. De voorlopige tussenstand van de actie is € 151,50. T/m vrijdag zijn nog 5 modelbouwitems in de aanbieding, ook online te reserveren.
Naar boven

18-11-2013

Ruilwinkel komt met 111,50 voor Giro 555
Vandaag deed de ruilwinkel mee met de actie giro 555 'Help slachtoffers ramp Filipijnen'. Eenmaling konden goederen uit de ruilwinkel voor Euro's i.p.v. Shops worden gekocht.
Bezoekers reageerden heel positief en de actie bracht € 111,50 op, een heel mooi berdrag dat nog kan hoger kan uitvalen. Een bezoekster leverde namelijk een aantal fraaie modelbouw items in die speciaal bestemd waren voor verkoop ten behoeve van giro 555. De artikelen zijn inmiddels op internet geplaatst. Reageren en reserveren kan vanaf heden, opsturen kan ook tegen kosten koper. Bekijk items online bij LetsWebshop. De ruilwinkel bedankt alle deelnemers en vrijwilligers die vandaag meegewerkt hebben om de actie tot een succes te maken!
Naar boven

14-11-2013

Ruilwinkel doet mee met actie 'Help slachtoffers ramp Filipijnen' op 18-11De ruilwinkel doet mee met de nationale actiedag 'Help slachtoffers ramp Filipijnen' op maandag 18-11 . Alle goederen in de winkel zijn a.s. maandag eenmalig voor geld te koop. De opbrengst van deze ruilwinkelactie gaat naar giro 555 om de slachtoffers van de orkaan te helpen. 
Naar boven

11-11-2013

Etaleuses voor de ruilwinkel

Vrijwilligster Marielle Evers en deelneemster Johanna Sauer (dochter van Knud Sauer, stadswerkplaats skibroek.nu) gaan zich vanaf heden ontfermen over de etalage van de
ruilwinkel. Marielle is van Hip & Duurzaam en Johanna volgt een kunstzinnige opleiding. Gezamenlijk willen zij de etalage, met spulletjes uit de ruilwinkel, aantrekkelijk gaan maken.


Naar boven

05-11-2013

Tweede Workshop Restyle bij de ruilwinkel

De tweede Workshop Restyle bij de ruilwinkel aan de Asserweg 413 vond plaats op zaterdag 2-11 en leverde weer een aantal mooie, gepimpte meubeltjes op. De ruilwinkel overweegt om in 2014 maandelijks een open ruilzaterdag te organiseren met verschillende creatieve workshops.


Naar boven

01-11-2013

Ruilwinkel zaterdag 2-11 geopend

Ruilwinkel Rotterdam Schiebroek is morgen, zaterdag 2 november, geopend van 12.00 - 14.00. Naast een workshop kunnen in de winkel ook normaal spullen geruild worden. Wel geldt in verband met de bezetting een beperkte inname van goederen. Grotere hoeveelheden worden weer ingenomen vanaf a.s. maandag. Morgen, 2 november, is de ruilwinkel van 15.00 - 16.00u met een informatiestand over de winkel en LetsWebshop aanwezig op de Groenmarkt van het Nivon, locatie Dirk Smitsstraat 76 (bij de Noorderbrug).
Naar boven