30-03-2014

Activiteiten Ruilwinkel De UitdagingRuilwinkel De Uitdaging (Provenierssingel 66 - R'dam) organiseert op woensdag 2 april weer een (K)Letsavond vanaf 19.00 uur. Ook zijn er de komende dagen diverse wijkactiviteiten. Op zondag 6 april vanaf 12.00u de Weggeefmarkt bij Max - Jacob Loisstraat (voormalige Roteb-lokatie) achter Centraal Station. Ook op zondag april vanaf 12.00 uur een concert in de Waerschut om 15.00 uur: Braziliaanse muziek met zang en gitaar, zie afbeelding.

 
Naar boven

23-03-2014

Feestelijke heropening
LetsShop Rotterdam Schiebroek beleefde gisteren een gezellig drukke heropening. Naast veel deelnemers die rondneusden in de heringerichte ruimtes, kwamen ook Edwards Sterenborg (PVDA) en Henk Kamps (GL) van de nieuwe deelraad Hillegersberg/Schiebroek een kijkje nemen. Chantal Zeegers (D66) kon wegens vakantie niet langskomen maar wenste de LetsShop alle succes. De verbouwing van de LetsShop is mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds in het kader van NL Doet. Vanaf morgen is LetsShop Schiebroek aan de Asserweg 413 weer dagelijks geopend (ma t/m vr van 11.00 - 16.00u) voor een feestelijk kringloopbezoekje!
Naar boven

22-03-2014

Vebouwing nadert feestelijk hoogtepunt, vandaag geopend vanaf 13.00u.
Gisteren is door een clubje van tien de hele dag keihard verder gewerkt aan de verbouwing en herinrichting van de winkel. En ook vanochtend staat nog in het teken van de finishing touch. Alles ligt op schema voor de feestelijke heropening vanmiddag, zelfs de straat wordt door de vrijwilligers geveegd. We zien iedereen graag langskomen vanaf 13.00u, op de koffie met taart en de borrel met een nootje, voor een hernieuwde kennismaking met LetsShop Schiebroek aan de Asserweg 413. Met dank aan onze vrijwilligers, deelnemers, NL Doet en het oranjefonds!
Naar boven

21-03-2014

Update verbouwing LetsShopVandaag is NL Doet officieel van start gegaan. In heel Nederland wordt dit weekend door vrijwilligers geklust om de buurt te verbeteren. Ook bij LetsShop Schiebroek gaat de verbouwing vandaag in volle vaart verder, de winkel is dan ook gesloten. Zaterdagochtend 22 maart hopen wij de verbouwingswerkzaamheden af te ronden. Zaterdagmiddag volgt de feestelijke heropening, iedereen is van harte welkom aan de Asserweg 413! tussen 13.00 en 16.00u!!
Naar boven

20-03-2014

Update verbouwing LetsShopDe LetsShop was vandaag, net als morgen, gesloten wegens verbouwing in het kader van NL Doet. Vandaag was de beurt aan de mannetjesputters die het muurtje van de oude balie vakkundig wegsloopten en alvast een aantal stellingen plaatsten. Het puin van het muurtjes is al afgevoerd naar het milieupark en de vloer gedweild. Morgen gaan vrijwilligers en deelnemers aan de slag om de LetsShop weer in te richten. Ook zaterdagochtend wordt nog gewerkt, maar van 13.00 - 16.00u is het feest en kan iedereen het resultaat komen bewonderen. 
Naar boven

19-03-2014

LetsShop heropent zaterdag 22-03 om 13.00u!!De LetsShop sluit vandaag om 15.00u. Ook donderdag en vrijdag zijn wij wegens verbouwing gesloten. Vrijwilligers en deelnemers gaan in het kader van NL Doet het voorgedeelte opnieuw inrichten en in het achtergedeelte meer ruimte maken voor kleding. Een nieuwe 2dehands balie, mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, komt tegen de achterwand te staan. Zaterdagochtend hopen wij de verbouwing afgerond te hebben. Zaterdagmiddag 22-3 van 13.00 - 16.00u is iedereen van harte uitgenodigd op het heropeningsfeestje om het eindresultaat te bewonderen.
Naar boven

18-03-2014

Verdwaald in Schiebroek 4 - Verdachte personagesVerdwaald in Schiebroek is een fotoserie van (on)vermoede plekjes die verdwaalde bezoekers tegen kunnen komen onderweg naar de LetsShop aan de Asserweg 413.

Het verhaal bij deze foto, vlakbij metrostation Melachton, wil dat het fietsende meisje werd staande gehouden door de politie wegens gelijktijdig SMS'en en als bestuurster actief gebruik makend van een vervoermiddel op de openbare weg. Besloten werd om geen verbaal op te maken nadat de bestuurster had aangegeven direct haar vriendinnen te willen waarschuwen dat borden momenteel te klein waren voor de vele verdachte personagse in regio Rotterdam.

Eerdere foto's in deze serie:
Merkwaardig verkiezingsbord aan de Ringdijk - Nieuws 14 -03 
Zweven naar de LetsShop - Nieuws 12-03
Melachtonpark - Nieuws 11-03
Naar boven

17-03-2014

Vrijwilligerswerk Rotterdam lui op de koffie met NL DoetRotterdamse vrijwilligersinitiatieven zijn in het kader van NL Doet benaderd door Vrijwilligerswerk Rotterdam. Omdat komend weekend meer dan 250 NL Doet projecten zijn aangemeld, leek het Vrijwilligerswerk Rotterdam een aardig idee om hier en daar met een camera langs te komen. Wie dat niet wilde, moest zich afmelden. Behalve dat Vrijwilligerswerk Rotterdam blijkbaar nog geen idee heeft dat fotograveren anno 2014 geen exclusief klusje meer is voor betaalde krachten, wringt ook de andere schoen. Zelfs vorstelijk betaalde Nederlanders als het Koninklijk Huis voelen zich niet te min om met NL Doet een hand uit te steken en mee te werken aan een klus die nodig gedaan moet worden. Maar de leuk betaalde krachten van Vrijwilligerswerk Rotterdam voelen zich hier blijkbaar te goed voor, houden graag hun handen schoon en komen alleen op de vrijwilligerskoffie voor het maken van foto's waarop vrijwilligers het echte werk doen. Aardig initiatief van Vrijwilligerswerk Rotterdam of gewoon een bar slechte beurt?
Naar boven

16-03-2014

LetsRepair Café komt naar SchiebroekVorige week sprak LetsShop Schiebroek met Gerard, een deelnemer die over veel technische vaardigheden beschikt. Gerard had zelf de LetsShop benaderd met de vraag of er behoefte was aan een Repair Café. Omdat LetsShop Schiebroek al langer op zoek was naar een dergelijke vakman verliep het gesprek voorspoedig. Afgesproken werd dat de LetsShop volgende week het magazijn opruimt en daarbij ruimte maakt voor het LetsRepair Café, begin april kan dan al de aftrap gepland worden. Het LetsRepair Café aan de Asserweg 413 begint met 2-wekelijkse bijeenkomsten op de vrijdag. Definitieve datum en tijdstip volgen in een later nieuwsbericht.
Naar boven

15-03-2014

Verbouwing van de winkel

LetsShop Schiebroek is volgende week nog druk aan het verbouwen. In het kader van NL Doet stelde het Oranje Fonds ons in staat om een nieuwe 2dehandsbalie aan te schaffen. Het hele voorgedeelte van de ruilwinkel wordt heringericht. Hierdoor zijn er volgende week aangepaste openingstijden. Op maandag 17-3 en dinsdag 18-3 is de ruilwinkel normaal geopend. Op woensdag 19-3 sluiten wij om 15.00u. Donderdag 20-3 en vrijdag 21-3 is de ruilwinkel gesloten wegens verbouwing. Zaterdagochtend 22-3 wordt ook nog aan de voltooiing gewerkt, 's middags van 13.00 - 16.00u volgt de feestelijke heropening. Met een hapje en een drankje is iedereen uitgenodigd om het eindresultaat te komen bewonderen.
Naar boven

14-03-2014

Verdwaald in Schiebroek 3 - Merkwaardig verkiezingsbord
Verdwaald in Schiebroek is een fotoserie van (on)vermoede plekjes die verdwaalde bezoekers tegen kunnen komen onderweg naar LetsShop parel aan de Asserweg 413
.

De derde foto van deze serie komt, evenals foto 2, vanaf de Ringdijk.
Foto 3 is noordelijker op de Ringdijk, richting Plaswijck Park.
Op deze zonnige dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen manifesteert ook de politiek zich met schreeuwende posters weer prominent in het straatbeeld. De taalvoorkeur van de VVD in Rotterdam was al landelijk nieuws. Hun slogan In Rotterdam Praten We Nederlands bracht het nodige rumoer teweeg. Ondanks of dankzij deze ophef heeft de volledige Rotterdamse VVD fractie haar standpunt nog eens fijntjes aangescherpt, getuige het nieuwe bord op deze foto.

 
Eerdere foto's in deze serie:
Zweven naar de LetsShop - Nieuws 12-03
Melachtonpark - Nieuws 11-03
Naar boven

13-03-2014

Nieuw aanbod

Vandaag weer nieuw kledingaanbod bij LetsShop Schiebroek. Voor dames die komend weekend op stap willen is er een dameskostuum mt 36, een minirok of een trendy rok met petticoat. Liever thuis op de bank hangen? Geeen probleem, de grote DVD kast is altijd goed gevuld. Veel van het aanbod is online te vinden bij LetsWebshop. reserveren is mogelijk na gratis deelname bij LetsWebshop.  
Naar boven

12-03-2014

Verdwaald in Schiebroek 2 - Zweven naar de LetsShopVerdwaald in Schiebroek is een fotoserie van (on)vermoede plekjes die verdwaalde bezoekers tegen kunnen komen onderweg naar LetsShop parel aan de Asserweg 413.

De tweede foto van deze serie komt vanaf de Ringdijk. Van hier is het kort westwaarts naar de Asserweg, alleen deze zwevende brug moet bedwongen worden om weer vaste grond bij LetsShop Schiebroek onder de voeten te kunnen krijgen.

Eerdere foto's in deze serie:
Melachtonpark - Nieuws 11-03
Naar boven

12-03-2014

2dehands kleding bij LetsShop Schiebroek

LetsShop Schiebroek probeert ook voor een leuk en hip kledingaanbod te zorgen. Het nodige daarvan is online te raadplegen. Vandaag zijn diverse baby, dames en herenkledingadvertenties online geplaatst bij LetsWebshop. Rokjes, jurken, hansopje, colberts, maar ook sieraden als armbanden, hangers en oorbellen worden in de winkel voor Shop coins aangeboden. Reserveren van ons aanbod is mogelijk na gratis deelname bij LetsWebshop.  
Naar boven

11-03-2014

Verdwaald in Schiebroek - Melachtonpark

Verdwaald in Schiebroek is een fotoserie van (on)vermoede plekjes die verdwaalde bezoekers tegen kunnen komen onderweg naar LetsShop parel aan de Asserweg 413.

Vandaag de eerste foto, via het parkbruggetje, het Melachtonpark en de oversteek Melachtonweg is het nog geen kilometer naar het leukere 2dehands aan de Asserweg 413 ...

Naar boven

11-03-2014

Nieuw aanbod LetsShop Schiebroek

De afgelopen dagen is weer veel leuk aanbod binnengekomen bij LetsShop Schiebroek. Het nodige daarvan is ook online te raadplegen. Diverse lp's en DVD's, nostalgische reclameborden, computerbenodigdheden, catridges .... Bij een bezoek aan de LetsShop aan de Asserweg 413 kan de hand op de knip blijven. Bovendien is veel van ons aanbod online te reserveren na gratis deelname bij LetsWebshop
Naar boven