27-02-2014

Nieuwe 2dehands balie voor de ruilwinkelWas het in eerste instantie de bedoeling om zelf een nieuwe balie te bouwen bij de ruilwinkel, een geweldig 2dehands aanbod konden wij niet afslaan. Hierbij de foto van de balie zoals die, als alles goed gaat, binnenkort afgeleverd wordt bij de ruilwinkel. De balie is ca. 4,5m lang en biedt ruimte aan 2 vrijwilligers achter en 4 klanten voor de balie. Aankoop is inclusief 6 stoelen en bovenverlichting. Op 22 maart wordt nu het gehele voorgedeelte van de ruilwinkel opnieuw ingericht, dat wordt nog een hele NL Doet klus. Zie ook het bericht van 26-02.
Naar boven

27-02-2014

Ruilwinkel bijna jarig!!

Ruilwinkel Rotterdam Schiebroek aan de Asserweg is bijna jarig, tijd voor een groot feest. Het 12,5 jarig bestaan wordt gevierd aan de Peppelweg waarbij gebruik gemaakt mag worden van de ruimte van Hip & Duurzaam. Ook datum en tijd zijn inmiddels bekend, zaterdag 19 april van 10.00 - 17.00u. Omdat deze activiteit het nodige werk aan voorbereiding met zich meebrengt, is de ruilwinkel op vrijdag 18 april gesloten. De feestcommissie gaat de komende weken de dag verder bespreken en uitwerken. Hou in ieder geval za 19-4 vrij in de agenda, we hopen dat alle bewoners van Schiebroek en omstreken aanwezig zullen aan de Peppelweg om het feest mee te vieren.
 
Naar boven

26-02-2014

Ruilwinkel deelnemer NL Doet

Ruilwinkel Rotterdam Schiebroek doet op zaterdag 22 maart mee met de landelijke actie NL Doet. Op 22 maart wordt in heel Nederland buurtverbeterend geklust. Ook de ruilwinkel mag met ondersteuning van het Oranjefonds aan de slag om het pand aan de Asserweg 413 op te knappen. De voornaamste werkzaamheden zijn een nieuwe balie installeren en de muren schilderen. Wij zoeken nog ca. 5 vrijwilligers om mee te helpen op 22-3 tussen 11.00 en 16.00u. De ruilwinkel verzorgt koffie met lekkers en een lunch. Aanmelden kan via de volgende link.
Naar boven

23-02-2014

Deze week aangepaste openingsdagen

In verband met de voorjaarsvakantie is de ruilwinkel deze week alleen geopend op di 25-2 en wo. 26-2! De week daarna zijn wij weer normaal geopend van ma t/m vr van 11.00-16.00u.
Naar boven

19-02-2014

Haarknippen voor dames, heren en kinderenKnipsalon Ruilwinkel Rotterdam Schiebroek is in vol bedrijf. Tarief 10 Shop voor volwassenen en 7,5 Shop voor kinderen. Tussenstand: geknipt 1 dame, 1 heer en 3 kinderen!
Naar boven

08-02-2014

Toekomst ruilwinkel Schiebroek

Beste deelnemers ruilwinkel Schiebroek

Graag vragen wij aandacht voor de ontwikkelingen bij ruilwinkel Schiebroek.


Bestuurswisseling

Het bestuur van Stg. LETS Hillegersberg Schiebroek is vanaf november 2013 gewijzigd. Het oude bestuur is in zijn geheel afgetreden, het nieuwe bestuur wordt gevormd door Corrie (secretaris), Anja (penningmeester) en Peter (voorzitter).


Fincanciele situatie

Zoals bekend heeft deelgemeente Hillegersberg/Schiebroek de subsidierelatie met de ruilwinkel vanaf 2012 beeindigd. De ruilwinkel kon in 2012 en 2013 doorgaan met dank aan verhuurder Vestia die het pand aan de Asserweg 413 om niet aan de stichting beschikbaar stelde. De vaste lasten (ca. 5000,- p/j) werden in deze periode uit de reservegelden betaald. De reservergelden zijn eindig. Dit jaar kan de ruilwinkel de vaste lasten nog opbrengen, maar komt er geen nieuwe geld binnen dan moet de ruilwinkel medio 2015 haar activiteiten staken.


Hoe verder?

Het nieuwe bestuur heef al overleg gevoerd met de deelgemeente om opnieuw financieel bij te springen. Wij vonden dit verzoek terecht. De laatste twee jaar hebben het huidige bestuur en acht vrijwilligers zich helemaal ingezet om de ruilwinkel te verbeteren. De winkel zelf is een stuk netter en meer georganiseerd geworden. Zowel het aantal bezoekers als transactie is sterk gestegen. Ook zijn wij de eerste ruilwinkel in Nederland waarbij het aanbod online gereserveerd kan worden.

Helaas, het werd snel duidelijk dat sociale projecten als de ruilwinkel niet meer op steun van lokale overheden kunnen rekenen. 

Het nieuwe bestuur wil graag met de ruilwinkel verder, ook na medio 2015. Duidelijk is wel dat de ruilwinkel dan zelf zal moeten zorgen voor inkomsten. Intern zijn wij al druk bezig om na te denken over oplossingen. Maar wij willen ook graag onze deelnemers mee laten denken. Bij deze de oproep om ons een reactie te geven op onderstaande vragen?

1 Moet de ruilwinkel aan de Asserweg behouden blijven?

2 Wat betekent de ruilwinkel voor u/jou en voor de buurt?

3 Hoe kan de ruilwinkel aan voldoende inkomsten, ca. 5000,- p/j, komen om te overleven?

 

Reacties graag doormailen naar het volgende adres.

Alvast bedankt voor het meedenken en een vriendelijke groet,


Bestuur Stg. LETS Hillegersberg/Schiebroek,

Corrie, Anja en Peter

Naar boven